ili podnaslov, kad sam bolesna i nikakva onda sam stalno gladna :D
sinusi su mi riknuli još prije kojih mjesec i pol, buljenje u monitor na poslu je izazivalo osjećaj glave stisnute u škripac, boljelo me već cijelo tijelo i osjećala sam se konstantno umorno, da temperatura nije prešla 37 u nedjelju navečer vjerojatno još ne bih otišla doktoru, dolazim do zaključka da sam zapravo mazohist, a uvijek sam mislila da sam sadist :D :D
k tome kad se osjećam tako bez trunka energije imam stalno potrebu trpati hranu u sebe e da bi dobila energiju, što baš i nije pametno jer je ne potrošim čemu svjedoči trbušni šlaufić
i kad sam već doma, onda i kuham ili u ovom slučaju pečem
inspirirana ovim receptom, jučer sam napravila mesnu tortu, samo iz razloga što nisam imala kalup za štrucu, mislim zapravo da su mi ti kalupi još uvijek u starom stanu, ni dvije godine mi očito nije dovoljno da se do kraja preselim
nisam baš napravila po originalnom receptu, nisam imala žemlju a nije mi se ovako nikakvoj opet išlo u dućan, upotrijebila sam oko 4 žlice mrvica i njih prelila mlijekom, nisam ni oblagala posudu za pečenje špekom, sitno sam nasjeckala par šnitica špeka i zdinstala ga zajedno s lukom, e taj luk, to više neću, pileće bijelo meso mi je preblago za taj okus luka, mislim da ću ga idući put sigurno izostaviti, eventualno malo svježeg naribanog ili malo luka u prahu bi bilo više po mom ukusu, ostalog sam se pridržavala, barem odokativnom metodom, nije mi se baš dalo vagati meso i sir :D, i to bi bilo to
izgleda ovako, i super je i poslije za jesti u sendviču
štrudla od višanja je napravljena iz razloga što sam imala u fižideru 4 paketića lisnatog tijesta kojima se bliži rok kad bi se trebali potrošiti a kupljenog u toj količini iz razloga što sam se nedavno morala parkirati na parkiralištu jednog dućana kad sam išla nešto poslovno obaviti pa se to odužilo pa sam išla nešto kupiti da mi bar priznaju dva sata besplatnog parkinga...i još bilo na akciji :D
znači nije prava štrudla nego s lisnatim tijestom, ovo lisnato tijesto je već razvaljano u pravokutni oblik tako da ubrzava proces izrade
iskorištena dva paketa tijesta od 275 g i 450 g smrznutih višanja, postupak jako jednostavan, višnje pustiti da se otope, ocijediti ih, posuti šećerom prema ukusu, ovaj put sam malo kiksala i bilo mi je prekiselo, stavila sam tri uz vrh pune žlice šećera, malo cimeta i umiješala jedan puding od vanilije, to sam negdje pročitala, nemam više pojma gdje, i to je to, stavila sam na 220°C prethodno zagrijana pećnica, ali nisam trebala slijediti upute s tijesta jer moja pećnica je vatrena :D, 200°C bi bilo čisto dovoljno, ovako je malo prereš za moj ukus
danas kuham grah na jedan novi način, možda vam pokažem sutra
Post je objavljen 25.10.2011. u 12:40 sati.