Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antiglobalist

Marketing

Rehabilitirani globalni komunizam sve je bliži...

Tuku nas globalisti (oni koji se zalažu za centralnu svjetsku vlast, za novi svjetski poredak, ili new world order) sa svih strana.
Prvo nam kroz svjetske trgovinske organizacije i ukidanje carinskih barijera slabe gospodarstvo tako što potiču selidbu milijuna radnih mjesta iz našeg dijela svijeta u zemlje jeftine radne snage. Onda nam daju kredite kojima nitko normalan „ne može“ odoljeti, bilo da se radi o državi koja ih prima, bilo da se radi o pojedincima za „rješavanje“ stambenog pitanja, a sada kada su nas gospodarski uništili i do grla zadužili, ponudit će nam isti ti krugovi (globalisti) svoje „rješenje“ i narod će njihovo rješenje prihvatiti!, ma šta prihvatiti, narod će na ulici zahtjevati od njih rješenje i oni će im dati „rješenje“ – kojim će na prvi mah globalno kontrolirati financijske institucije i banke, no u konačnici će to „morati“ pretvoriti u svjetsku vlast, sa elementima komunizma i liberalnog kapitalizma sve u jednom, nešto slično kao što trenutno imamo u Kini.

Kako će globalisti uspjeti skrenuti pozornost sa činjenice da su upravo oni krizu pokrenuli prije 30ak i više godina (uvodeći globalizaciju)? Vrlo jednostavno, kao prvo računaju na to da će intelektualci šutiti i neće ih prokazivati (a mnogi intelektualci uostalnom dobro žive od globalizacije pa su se malo uljenili). Kao drugo računaju na zaborav. Kao treće svalit će svu krivicu na drugog: optužit će banke! one su za sve krive, finacijske institucije! krivi su! I vještim manipulacijama će nakupljeni „prosvjedni potencijal“ usmjeriti prema njima (bankama). Nisu njima banke previše bitne, niti su im previše bitni investitori. Njima je bitna svjetska vlast, ako će zbog toga privremeno žrtvovati jednu od svojih poluga (dakle banke) to će i napraviti.

Na što to aludiram, da je prosvjedni pokret “occupy wall street”, i prosvjedi 15.10.2011 diljem svijeta nazvan “ujedinjeni za globalne promjene” izrežirani od iste ekipa koja je krizu uzrokovala!? bojim se da da! ne mogu naravno biti 100% siguran, ali kao prvo to nije samo moja ideja, dapaće postoji navodno dokaz da je prosvjedni pokret occupy wall street pokrenut od strane globalista (link). Kao drugo sami naziv prosvjeda, primjerice u Zagrebu zvao se „ujedinjeni za globalne promjene“, taj naziv kao da dolazi direktno iz usta globalista – samo bi trebalo dodati još pokoju riječ da bi se dobilo puno značenje „ujedinjeni u svjetsku vlast za globalni komunizam“. Kao treće, već i na zagrebačkom prosvjedu, nacionalna obilježja nisu dobro došla! Organizatori su prozivali ljude koji su došli sa zastavama da ih maknu (prenjeli su neki portali) -> taj zahtjev kao da je došao izravno iz sobe za sastanke globalista.

Netko će me pitati što je toliko loše u komunizmu. E pa puno toga, počevši od onog opipljivog elementa: visoke birokratizacije društva (u kojem se država - u praksi partijske vođe - u sve mješaju: od privatnog života preko prisilne indoktrinacije djece u obveznom obrazavnom sustavu do strogog raspoređivanja tko (nepotizam) i šta treba i smije raditi (ili ne smije) i visoke korupcije (komunistička Kina je primjerice jedna od najkorumpiranijih zemalja svijeta (link).

Kao vjernik, već vidim bezbožno društvo u budućnosti koje će u strogo kontroliranom (komunističkom) društvu živjeti u kojem će se kontrolirati govor (već je počelo: link) i općenito svaki detalj života.

Nažalost, moram primjetit da su neki krugovi i u katoličkoj crkvi postali aktivni sudionici u tom procesu, počevši od pozivanja nas Hrvata da se priključimo EU, do najnovijeg poziva od strane jednog katoličkog kardinala: na stvaranje svjetskog financijskog regulatora (link) , tu vijest je Reuters ocijenio sa „glazba za uši prosvjednika koji okupiraju Wall Street i sličnih pokreta diljem svijeta“. Kao Rimokatolički vjernik mogu dotične pojedince pokušati opravdati na dva načina: ili su naivni jednako kao i prosjevdnici sa occupy wall streeta, ili s druge strane misle da su preslabi u borbi protiv globalista pa im se radije pridružuju u nadi da će se tako, do očito neizbježnog Kristovog slavnog dolaska spasiti koja duša više.

Neću trošiti rječi na pitanje što učiniti jer su opcije za djelovanje male, u uvjetima kada je kompletna intelektualna elita (čast sporadičnim iznimkama), bilo zato što su potkupljeni (primjerice od EU fondova za obrazovanje), ili zbog osobnih uvjerenja ili financijske koristi, na strani globalista – teško je naći kritičnu masu za djelovanje u smjeru antiglobalizacije. Neka me netko uvjeri u suprotno.


Post je objavljen 25.10.2011. u 11:32 sati.