Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrscvorovic

Marketing

Individual Freedom

Svi smo mi u matrici.

Potrošeni su gotovi svi resursi da bi sami mogli nešto uzgajat ili ulovit u prirodi bez sistema, pa ste osuđeni na SISTEM. U SISTEMU vam davaju jest masovno uzgojenu hranu, piliće, kekse, voće, povrće i svakakvih čuda koja sami ne bi uzgojili. Davaju Vam otrovnu hranu koja vas drži uvijek polubolesnima. Tu su i doktori koji vas u sistemu liječe od bolesti koje vam donese taj SISTEM.

Uglavnom ste se rodili i odgojili nesposobni za život kakav bi trebao biti na ovoj planeti, život u skladu s prirodnim okolišem koji vas u stvarnosti okružuje. Ne posjedujete vještine koje vam u takvom okolišu doista trebaju. U SISTEMU ste u umjetnom okolišu stvorenom da u njemu radite i zabavljate se, ali u sistemu ne živite. Vještine koje savladavate su potrebne uglavnom za tuđu a ne vašu korist.
Ako imate djecu, ona idu u školu. Tu ih uče prvenstveno radnim navikama, kako bi oni sutra postali ispravan dio SISTEMA
Ako ste i hrabrija individua, zbog škole ne možete živjeti na selu, zato živite u gradu. Zbog školskih obaveza ne možete otići sa djecom niti par dana van SISTEMA.
Čekate da Vam djeca odrastu da možete otić na selo i tada ste već u penziji. Dakle, čekate penziju da bi izašli iz SISTEMA, ali tada više ionako ni ne koristite SISTEMU.
SISTEM vas ima, vas i vaše najmilije. Ali, promislite, što vam SISTEM uistinu nudi. I-pod, I-pad, TV, kemoterapije?

Ako napustim SISTEM, posao, grad, promet i odvedem djecu sa sobom u ŽIVOT, što će svi ovi zombiji iz SISTEMA napraviti tada?



Oh, yeah, they're gonna talk to you, and talk to you, and talk to you about individual freedom. But they see a free individual, it's gonna scare'em.
Izvadak iz filma: "Goli u Sedlu"

Da ne mislite kako se samo zajebavam, evo Vam i besplatna literatura na internetu, Walden od Thoreaua
http://www.elektronickeknjige.com/thoreau_henry_david/walden/index_page_000.htm

Post je objavljen 25.10.2010. u 07:25 sati.