Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jazzzlo

Marketing

Skin-deep bavljenje politikom

ili Molim vas da par dana ne spominjete ništa vezano uz politiku u mojoj blizini

Četiri dana za redom me zaskaču s istom temom: predstojeći izbori. Degustacija sireva u petak, večera u subotu, prijateljsko ćaskanje u nedjelju i kava s najboljim drugom danas. Navodno je problem u meni. Navodno sam ja tvrdoglava, uvik kontra i zahebajem pošten narod. Ali me i dalje uporno pokušavaju uvjeriti i pojasniti mi par stvari. Stoga proglašavam štrajk. Idućih 10 dana sve politički aktivne salonske ljevičare (ha!) stavljam na ignore listu i gasim se na spomen stranaka, nepostojećih programa i političkih stavova, aktualnih skandala i imuniteta. Možda ima istine u onomu što je Kumex danas natuknuo kako inteligentnija bića na kavama drobe o idejama, a manje inteligentna o ljudima. Idućih 10 dana možemo drobiti o raznovrsnim misaonim imenicama koje se ne dotiču politike i politikanstva, recimo ljepoti . Možemo i manje inteligentno pričati o ljudima koje poznajemo (a prikladno nisu prisutni) ili smo ih vidjeli na filmovima i koncertima. Sve može, ali molim vas da mi ne spominjete pragmatizam kreiranja koalicijskog izbornog programa ili nacionalizam kao atavizam. Ne mogu više objašnjavati svoje "idealističko" shvaćanje političkog djelovanja. Nije u čovjekovoj prirodi raditi za opće dobro, svatko misli prvo na sebe i svoj sitni interes. Sve se uvijek vrti oko novca i moći, što dođe na isto. I 4 godine jest hebeno dovoljno vremena da se nešto pokrene i napravi, ako ništa drugo da se pokaže da imaš petlje za ozbiljne stvari. I kreten je kreten, bez obzira koja mu stranka stoji iza leđa. Nema poštenih, ali može se javno priznati da nisi savršen/a i bezgrešan/na i ne podilaziti stoci sitnog zuba. Grow a pair, it'll do you good.

Razmišljam o danu kad neću znati tko je ministar zdravstva ili predsjednica Sabora. Jer će stvari štimati i neću na hitno snimanje štitnjače biti naručena za godinu dana. Zatupnici u parlamentu će zapravo živjeti u svojim izbornim jedinicama, a ministar prometa za službena i ina putovanja koristiti javni prijevoz. Na izborima nećemo birati manje od dva loša rješenja. Jednog dana kad svinje polete.

Dok se to ne dogodi ja ću i dalje odgovorno izlaziti na izbore svih vrsta i zaokruživati po svojoj savjesti, živčano pušiti dok gledam davnike na svim tv postajama i psovati u sebi dok vrtim portale u potrazi za suvislim političkim stavom. I neću se učlaniti u stranku jer želim zadržati to pravo i slobodu da na bilo kojem mjestu i pred bilo kim mogu slobodno reći što mislim, bez da mi netko mora reći što bi to bilo "moje" mišljenje.

Post je objavljen 24.10.2011. u 19:38 sati.