Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1000genijalnihstvari

Marketing

Čudesna stvar #94 - Početi ostvarivati svoj san

Image and video hosting by TinyPic
Početi ostvarivati svoj san
Oduvijek želim pisati. Prvi sam svoj roman osmislila i dovršila s nekih sedam godina. Bila je to ilustrirana priča o kraljevstvu i kraljevnama koje su zarobili zli vladari dvorca. S nekih 10 dovršila sam prvu kratku priču o dječaku koji bježi od rata i dok on tako bježi od bombi i pucnjave, i dok trči, stradava, ali se to ne vidi u priči jer on nastavlja trčati i trčati sve dok ne uđe u sunce.
Pisala sam pjesme, kratke priče, dulje priče. Pisala sam blogove, čvrčke po službenim notesima, a imam bome i prepun novčanik papirića s idejama.
Oduvijek želim pisati.
A nekako, oduvijek i zazirem od objavljivanja. Ne znam točno zašto. Svaki dosadašnji pokušaj objavljivanja završavao je spektakularno loše. Bila sam preopskurna, preteška, premračna. Pisala sam prepoetično, prekaotično, predugim rečenicama.

I odustala sam.
Prije gotovo godinu dana upoznala sam nekog tko me isprva podsjetio na davnašnji san. Ne bez razloga: ne poznajem puno ljudi koji su na taj način i toliko kreativni.
Pa me zaškakljala ideja da prestanem tražiti izgovore.
Pa sam počela pisati.
Pa su počele dolaziti neobične, pomaknute stvari koje... pa, koje nikako nisam mogla ukalupiti u ono što sam htjela pisati.

Zahvaljujući tom vjetru u leđa - a zapravo je riječ o tornadu - nisam bila nikad bliže ostvarenju svog sna. Točnije, uskoro će se jedna moja priča naći u javnosti na jedan jako neobičan način.

I neobičan je osjećaj naći se na korak do ostvarenja onog o čem veći dio života maštaš. Neobičan je jer si negdje u sebi bio uvjeren da je to nemoguć san. Neobičan jer... pa, jer sam to ja, pisanje sam ja. Stoga da, ostvarenje snova ide među čudesne stvari, odnosno prvi koraci u smjeru onoga što si oduvijek želio ide među svakodnevna čuda. Nadam se da i vi imate svoje snove i želim vam da i vi nađete ta svoja tornada u obliku nježnih ruku koje vam otvore vrata i još vas, kad niste sasvim sigurni što i kako, pogurnu da prođete kroz njih.

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 24.10.2011. u 00:19 sati.