Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

SKAC - studentska misa

DANAS (petak, 21.10. u 20.30) studentska Sveta Misa u Palmoticevoj ... - za sve SKAC-ovce, za Modravase, a i za sve druge koji zele "okusiti" jednu drugaciji, totalno studentsku Misu.

Cini se da mnogima nedostaje jedna redovita STUDENTSKA Misa u nekom drugom danu osim nedjelje (kad smo na svojim zupama) i koja bi bila sasvim drugačija. Mozda je bas zato spontano nastala ova SKAC-ova Misa petkom u centru grada - gdje je svima zgodno doci?

Ovoga petka cemo razmatrati citanje iz Pavlove poslanice Rimljanima, koje nas se jako tiče:
Rim 7, 18-24

Doista znam da dobro ne prebiva u meni, to jest u mojem tijelu. Uistinu: htjeti mi ide, ali ne i ciniti dobro. Ta ne cinim dobro koje bih htio, nego zlo koje ne bih htio - to cinim. Ako li pak cinim ono što ne bih htio, niposto to ne radim ja, nego grijeh koji prebiva u meni. Nalazim dakle ovaj zakon: kad bih htio ciniti dobro, namece mi se zlo. Po nutarnjem covjeku s uzitkom se slazem sa Zakonom Bozjim, ali opazam u svojim udovima drugi zakon koji vojuje protiv zakona uma moga i zarobljuje me zakonom grijeha koji je u mojim udovima. Jadan li sam ja covjek! Tko ce me istrgnuti iz ovoga tijela smrtonosnoga?

I mi cesto cinimo ono sto ne bismo htjeli. Ali ocito je da mora postojati i put do slobode da se cini ono što se srcem hoce – inace ne bi bilo svetih ljudi. Ako ti to nedostaje, i ako to trazis – svakako dodzi u centar grada, da o tome cujemo poneku rijec, i za to svetu misu prikazemo.

Ulozimo u svoj duhovni zivot: da onda cinis ono dobro koje zelis i hoces, pa da ti zivot bude zadovoljstvo i radost. Zato cemo i moliti ovog petka.
- Ponesi sve svoje potrebe i probleme. To je prvo sto Isus od tebe zeli cuti.
- Ako imas koju osobnu patnju ili muku – ova misa je onda prvenstveno za tebe.
- Ako imas koju posebnu nakanu, dodzi zbog nje.
- Ako imas koju zahvalu, zelimo je cuti.
- Ili, makar zelis sresti sebi slicne: cekamo te!

Za tebe pripremamo mali Agape – cascenje i druzenje poslije Svete Mise.

P.S.

Imam i jedno pitanje za vas, mozete odgovoriti pismeno ili usmeno kad se vidimo: sto mislite, bi li bilo moguce da svaki tjedan netko drugi animira ovu misu petkom, odnosno makar pomogne u animiranju? Primjerice: sedam modravskih termina – svaki tjedan misu animira drugi termin? Tome bi dodali i druge grupe: vjeronaučna grupa, grupa starih SKAC-ovaca, ili starih Modravasa? A mozda nakon toga bi mogli pozivati i mlade pojedinih zupa – da to isto ucine? Kamo nas Duh Božji kroz ovo želi povesti?

Neka bude ono što Bog hoce!

A na tebi je samo ovo: Dodzi! - i ponesi instrument koji znades svirati!

SKAC i pater Ike

Post je objavljen 21.10.2011. u 10:42 sati.