Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Javna raspravi Terra Istriana

Javna rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna cijene nekretnina Prostornog plana uređenja Grada Umaga za turističku zonu Terra Istriana - Kravlji rt odvijat će se od 24. listopada do 8. studenoga. Za to vrijeme uvid u taj dokument bit će moguć svakim radnim danom od 8 do 16 sati. Javno izlaganje zakazano je za četvrtak, 3. studenoga u 12 sati u gradskoj vijećnici, na kojemu mogu prisustvovati sve zainteresirane osobe. Tijekom trajanja javne rasprave, primjedbe i prijedlozi na prijedlog preinaka PP-a mogu se podnositi u gradskoj upravi u posebnoj knjizi, pisanim putem na adresu gradskog odjela za prostorno uređenje na Trgu slobode ili na zapisnik u tijeku javnog izlaganja.

Terra istriana naziv je budućeg, potpuno novog turističkog naselja koje će se graditi na području bivše tvornice cementa, na južnom dijelu Umaga. Projekt vrijedan najmanje 200 milijuna eura gradit će se na površini od 118 hektara, gdje će biti smještene vile, zatim hotel s 80-ak soba i marina s 200 vezova. Glavne značajke po kojemu će se to naselje razlikovati od drugih su jezero (koje već postoji), te poljoprivredna zona koji će biti sastavni dijelovi tog kompleksa.

Jezero Fiandara bit će zona namijenjena sportskim aktivnostima, ondje se planira izgraditi i vidikovac, ali i raznovrsni trgovački centri i ribarsko selo. U ekološkoj poljoprivrednoj zoni nalazit će se botanički vrt. Tu bi se trebao uklopiti i rimski amfiteatar, gdje će se održavati skupovi i predstave na otvorenom koje će se moći pratiti iz gledališta ili sa usidrenih brodica.

Ruralno naselje s vilama nazvano Jezersko selo prostirat će se na deset hektara, a predviđen je i životinjski park s jelenima, muflonima, ovcama i magarcima. U projektu Terra Istriana svoje mjesto pronaći će oko 800 zaposlenika, od čega otprilike 650 u uslužnoj djelatnosti. Ostali bi trebali raditi na održavanju objekata, u poljoprivredi i ostalim poslovima. Kapacitet turističkih objekata bit će ukupno oko 1.800 postelja, tako da će posla biti tijekom cijele godine.



Post je objavljen 19.10.2011. u 10:37 sati.