Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/junac

Marketing

Kontaktna leća - to je jebiga

I opet sam izgubio leću. I opet lijevu. I opet 300 kn. To je već četvrti put u osam mjeseci. 1200 kn. S tim sam već mogao otplatiti pola jedne rate stambenog kredita. Od njih 240.

Al shvatio sam u ovih osam mjeseci da je ljubav kao polutvrda kontaktna leća.

Prvo ti ne treba ništa, vidiš super, onda u pubertetu shvatiš da se s tvojim tijelom nešto dešava, doktor ti kaže da moraš početi nositi naočale. Ne želiš ih nositi i svi te zajebavaju, ali s vremenom se one tebi svide, nakon par godina čak toliko da želiš imati više njih za različite prigode i raspoloženja. I kad si najsretniji, doktor ti kaže da nisu naočale za tebe, imaš keratokonus, tebi trebaju leće. Pa pokušaš s lećama. I vidiš kao nikad prije. Ali prijatelji ti govore da su ti oči krvave, da nisu to leće za tebe, da trebaš naći druge, mekane. A jedino što želiš je da se leće svide prijateljima. Ali ne, ti baš s ovima vidiš kristalno bistro. I sretan si. I ništa drugo ti nije bitno. Ali onda izgubiš lijevu leću. Pa kupiš novu. Pa ispadne i ona. Pokušaš je pronaći, pomažu ti i prijatelji (shvatili su da je upravo to što ti treba), ali uzalud. Kupiš treću. Ispadne i ona. Ali kažeš si: Ne! Ovu neću pustiti tako lako, ne želim je izgubiti, ona je PRAVA! Pa se nagneš nad prašnjavu planinarsku stazu i tražiš je. Tražiš i tražiš i ne želiš odustati. I napokon je nađeš - ali kao i tvoje srce - slomljena - jer stao si gdje nisi gledao ili gdje si mislio da si gledao, ali očito nedovoljno dobro (a prošao je i neki pas pa je možda i on kriv - uvijek hoćeš prebaciti krivnju na drugoga). I tako nazoveš optiku i naručiš novu. I možeš je podignuti danas nakon 5. Ali nisi siguran želiš li uopće tu leću i kako ćete se slagati i koliko dugo će potrajati.
A jedino što želiš je naći leću - od koje ti oko neće biti crveno - i koja će potrajati koliko bi trebala - bar 2,5 godine.
A opet, neki vide dobro i s naočalama, neki i bez njih. Neki ne vide dobro, neki ni ne žele vidjeti, neki žele pa idu na one vježbe za očne mišiće...

Kontaktna leća - ma to je jebiga.

Post je objavljen 18.10.2011. u 14:35 sati.