Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whiskybar

Marketing

Monumentalni dan

Ponekad se dani čine tako čudnima u tolikoj mjeri da te ništa ne bi iznenadilo ili začudilo.
Ne toliko kao invazija NATO saveza ili Rusa, već da sretneš vanzemaljca dok se šećeš, a on na tvoj pozdrav podigne šešir .
Sve što je čudno postaje normalno u doživljaju iako je i dalje spoznato kao neobično, nesvakidašnje, nenormalno.
I kao, vanzemaljac ti da ključeve od njegova letećeg tanjura, a ti kažeš "Ne hvala." jer je tvoj leteći lonac brži. I onda uđeš u leteći lonac i poletiš. Lasernim topovima u polju meteora između Zemlje i Marsa upucaš letećeg špageti monstruma i spremiš njegove ostatke da ih pokažeš Richard Dawkinsu i da mu kažeš "He, he si sretan sada ti bogomršce jedan!"
Nakon što ga je tvoje djelovanje tužnog natjeralo u kut skuhaš te špagete da biš imao što za jesti dok na nebu gledaš sukob demona i anđela, al se ne kladiš jer i ako je čudan dan i dalje ti je kockanje glupo i jasno, ništa čudno.
Punog trbuha od letećeg špageti nanana, shvatiš da je ambrozija Coca-Cola i jasno ti je da su korporacije dio Iluminatske zavjere jer su drevnim bogovima maznuli recept i komercijalizirali ga, ali budući je postao komercijalan proizvod izgubio je svojstva regeneracije.
Kažeš na to "Jebi ga." da bi se upravo radi toga što se izgovorio ispred tebe stvorila žena tvog života koja te pojebe. Na ulici jasno, ali nikome to ne smeta, ni njoj, a ponajmanje tebi.
Svršivši tisuću puta odeš do kioska i shvatiš....a šta, ništa!
Kreneš dalje munja te pogodi i ti postaneš Flash Gordon, materijaliziraš se na nekom planetu u udaljenoj galaksiji i herojskim djelima spasiš potčinjeno domicilno stanovništvo od kozmičkog tiranina.
I onda ti postaneš tiranin i zajebavaš se. Nakon nekog vremena kažeš dosta mi je i pustiš Beatlese na gramofonu, a oni trće po ploći da ih igla ne prepolovi.
"Ah, mladost ludost."misliš u sebi a misao se emanira u formi jazavca koji te usmjeri prema mjestu gdje se nalaze odgovori na vječna pitanja.
Kad pročitaš odgovore pitaš se kako sam prije toga nisi došao do tog zaključka i to prvo čuđenje te vrati nazad iz monumentalnog dana ponovno u svijet gdje se svi svemu čude.

(Inspirirano jednim od monumentalnih dana i pjesmom Neil Younga "Ride my Llama")Post je objavljen 16.10.2011. u 18:39 sati.