Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dupli

Marketing

Dokumentarni program HRT-a

Upravo sam pogledao na HRT 2 reprizu dokumentarnog filma "Ode dućan" za kojeg scenario i režiju potpisuje Miro Branković još daleke 2005. godine. Riječ je o nezgrapnoj trgovini na kotačima koja je jedina poveznica sa svijetom siromašnih ličkih sela. Trgovina nije važna samo zato da bi stanovnicima donijela namirnice, nego i dobru volju i pokoju toplu riječ da im olakša život - piše u opisu.
Ode dućan - Odjavna tema (2005.)
Glazba: Dalibor Grubačević


Foto:24sata.hr

Ovo je pravi ogledni primjerak programa kakvog bi HRT u službi svih hrvata trebao proizvoditi i prodavati europi i svijetu, a ne kupovati tursko-španjolske sapunice. Realni prikaz zabačenih sredina gdje ljudska noga rijetko zalazi, a ipak još uvijek tamo žive ljudi na jedinstven i mnogima nedokučiv način. To je posebna vrijednost naše tradicije i baštine koju ne treba tajiti nego pokazati široj javnosti.
Koliko imamo takvih tema i mogućnosti za napraviti sate i sate programa, zanimljivog programa širim masam , a na kraju programa koji HRT može i ima čime napraviti i ne kupovati strane emisije. Plaćamo pretplatu a da ne znamo čamu ona služi i kamo odlazi, nemoćno gledamo program koji je više smiješan nego gledljiv, a HRT bahato tjera svoju politiku i pokušava kopirati komercijalne televizije koje unedogled repriziraju Raymonda, Kraljeve leda i sl., još jedino nije išao "Život na sjeveru".

Zašto HRT ne može na domaćem terenu snimati program u svojoj režiji ??






Post je objavljen 16.10.2011. u 14:14 sati.