Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Vojvođanski Don Juan spavao s više od 1400 žena i bio oženjen 34 puta

Zahvaljujući Uterus Bicornis koja mi je poslala ovu aktualnu vijest, odlučio sam se uhvatiti ove reportaže InMagazina Nove TV: Sava Jovanović, aka Miki Bečlija, "Vojvodski Don Juan koji je spavao s više od 1400 žena i bio oženjen 34 puta". Molim trenutak tišine da se spoznaja malo slegne.

... spremni na malo razvratnosti? Idemo.

Njegov broj, pod pretpostavkom da on i novinari nisu jednostavno izmislili nešto zbog veće tiraže, me uopće ne iznenađuje. Čovjek ima 44 godine, a recimo da je počeo s 14, to je 1400 / 30 ~ 46 na godinu, ili ~ 4 na mjesec, tj. jedna na tjedan. Vjerojatno pretjerano, no uzmimo u obzir dvije stvari:

a) Miki je bogat (spominje neko masivno nasljedstvo od pokojnog djeda), tako da ima puno vremena zabavljati se i graditi svoju "igračku karijeru"
i
b) čak i da je broj 10 puta manji (3-4 ženidbe i 140 partnerica), svejedno bi bio impresivan. No kako sam već rekao, ne sumnjam da je broj blizu onoga što kaže. Pogledajmo, što to Miki nudi ženama?


Miki, Super Alfa

- Novac? Da, iako nisam stekao dojam da je nešto posebno trošio na darove.
- Izgled? Ne, iako to nadoknađuje držanjem. Vidi dolje.
- Status? Možda. Gastarbajter, kako se predstavlja, daje auru čovjeka koji je vidio svijeta. Sad je dobio i preselekciju, najjaču vrstu statusa na svijetu.
- Dobrota, ljubaznost i iskrenost? Prvih 5 minuta, ako je dobar dan.
- Igra? Mora biti da je to.

Miki je oko svoje igre tajnovit, iako nagovještava da se služi direktnom igrom i ima kožu kao nosorog pa ga odbijanje ne dira previše. Naravno, teško sere kod toga da "nikada nije bio odbijen". Naravno da je bio odbijen, i kod pokušaja "organiziranja spoja" i na samim spojevima i kod otvorenih seksualnih ponuda. To je njegova osobna mitologija, kojom "pumpa" samopouzdanje (ne da je to loše), ali u osnovi je besramna laž. Bilo koji muškarac koji tvrdi da ga nijedna nije odbila ima velikih problema sa sjećanjem.

Koliko god gore navedeno bilo besramna laž, njegova igra vjerojatno čini dobar dio njegovog uspjeha, negdje između bezobzirnosti (manjka empatije) i "nije me briga" stava. Iako laganje nije nimalo nužan dio igre, nesumnjivo pomaže. A Mikiju to nije problem: bezočno će tvrditi kako nikada nije bio oženjen (ovo je mračni korak dalje od 'To je komplicirano' kojeg ja volim), izmisliti da 'mora hitno otputovati da sredi neke papire', i tako dalje. Oh ljudska naivnosti..


Ovakve papire?

Nema smisla tajiti istinu: čovjek ne bi bio tako dobar zavodnik da nije besraman lažov. Njegovo zamatanje svojih eskapada u "ljubav", iako bi ja njegove avanture prvi podržao iz kolegijalnosti, je samo šareni omot za "idem gdje me donja glava vuče". Da otvoreno priznaje brutalnu prirodu svoga posla (tj. rijeku slomljenih srca i neispunjenih očekivanja koje ostavlja za sobom), pohvalio bi ga zbog iskrenosti i branio. Traži pravu ljubav, stvarno? Tu priču može prodavati samo idealistima. Ovako ostavlja nepotrebno ljigav dojam.

No njegova igra nije samo prijetvornost. Oh ne. Svaka budala može lagati, i takvog se lako prepozna. Mora postojati i nešto drugo, nešto što će ga činiti privlačnim i dovoljno dobrim ulovom da se pređe preko pokoje laži (ili brutalne istine). A to su neke od komponenti dobre igre koje može svatko naučiti:

a) dobar jezik tijela: uočite njegovo opušteno držanje. Unatoč prosječnom izgledu (iako ima neku 'grubu' privlačnost ala Igor Štimac), to nadoknađuje dobrim držanjem i mišićima. Isto tako, uočite na 3:45 da je niži od reportera ali kada hodaju zajedno, kome bi to bilo bitno? To su sve sitnice koje Alfa jezik tijela može kompenzirati.

b) Brz i vragolast um spreman na zezanje i dosjetke u svakom trenutku: Dovoljno je pogledati pola minute videa za potvrdu ovoga. Čovjek je zanimljiv, mogao bi pričati o bilo čemu u nedogled, a ne sumnjam da je i dobar slušatelj. Također, navodi kako ne bi nikada bio sa ženom mlađom od 35, a najdraže su mu one 87. i 86. godišta jer "pa što će mi matore". On se ne boji postavljati kriterije, što naravno podiže njegovu vrijednost. Nepodnošljiva lakoća življenja muškarca s opcijama na djelu belj

c) Stav obilja: Gospodo, nemojmo se zavaravati: ovo je čovjek kojeg boli k**ac za sve. Kao potpuna suprotnost današnjem muškom modus operandiju temeljenom na Jednoitisu, njegova sposobnost da sve jednostavno ostavi i ode, siguran da ga tamo vani čeka sljedeća, je vrlo privlačna. Usudio bi se čak reći 'neodoljiva', pogotovo za mnogo mladih, zgodnih žena koje su svakodnevno bombardirane pozornošću dok im se pažnja ne zgadi.Unatoč svemu, pitam se kako ga nisu dohvatili sudovi, alimentacije, parnice, ludi rođaci...? Hello? Jedino objašnjenje koje mogu naći za ovo je da je Srbija pravno u još gorem stanju od nas i da čovjek koji se s time ne želi petljati može jednostavno odseliti i koga briga. Bravo Srbija. Ili izaziva takav žar u svom haremu da je njegovim ženama drago čekati na njega.

Iako je "stalna selidba" dio njegove strategije, Ne muči ga ni to što je kroz godine ipak postao poznat preko medija i reportaža. Siguran je da će unatoč tome lako doći do svog cilja: 50 ženidbi, i preko 2000 žena. I gdje on to naziva "uvjerenošću", ja to nazivam "preselekcijom": dok bi ženu zauvijek pokopala i desetina ovakve "slave", Miki će, sada kada je celebrity, pronaći da ga u svakom gradu čeka hrpa obožavateljica, spremnih da mu sve oproste u nadi da će ostati baš s njima. Puno im sreće s tim.

Post je objavljen 15.10.2011. u 11:33 sati.