Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninezadar

Marketing

Moguće proširenje Arena centra

Kakvi su uvjeti ulaganja u Hrvatskoj u usporedbi s ostalih šest zemalja u kojima investirate?
Svaka je država posebna kad je riječ o investicijama. U Hrvatskoj smo od 2006. godine, stoga smo u drugim zemljama u poodmaklim fazama projekata. Investiramo u sedam država srednje i istočne Europe, a Poljska je definitivno najpogodnija. Hrvatska je po uvjetima investiranja kao Mađarska, čak je u nekim stvarima bolja. Rumunjska, na primjer, nije toliko dobra.

Kakve su TriGranitove investicijske aktivnosti i što tvrtka planira?
TriGranit trenutačno realizira investicije ukupne vrijednosti od četiri milijarde eura. Najveće su nam investicije obnova željezničkog kolodvora i trgovačkog centar u Poznanu u Poljskoj, uredski projekt u Krakowu, koji radimo ovu i sljedeću godinu, te projekt od 80.000 četvornih metara uredskih prostora u Budimpešti. U novogradnja Split proljeće sljedeće godine gradit ćemo višenamjenski centar Emonika City Center u Ljubljani, a u Zagrebu projekt poslovnih zgrada pokraj Arene centra.

Razmišljamo i o proširenju Arene centra, no tek nakon dvije godine jer se centar treba stabilizirati. Proširenje će ovisiti o tržišnim uvjetima, potražnji najma prostora u Rusiji, odnosno u Moskvi, imamo projekt gradnje trgovačkih centara i kulturnog centra Aktivni smo na svih sedam nacionalnih tržišta, a realizacija planiranih projekata ovisi o tržišnim uvjetima. Za opće krize developeri su uglavnom odustajali od najavljenih projekata, odgađali dovršenje, a TriGranit je radio. Arena centar u Zagrebu najveća je nekretninska investicija u srednjoj i jugoistočnoj Europi od svjetske ekonomske krize.


Post je objavljen 13.10.2011. u 11:15 sati.