Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

Proširenje Arena centra?

TriGranit Development Corporation iduće godine počinje realizirati novu fazu svojih projekata uz Arena centar, najavio nam je izvršni direktor te tvrtke Arpad Torok. On je u utorak s grupom stručnjaka za investicije došao u Zagreb, gdje priprema novu investiciju, a razgovarao je i sa suvlasnicima Arene centra, predstavnicima američkoga investicijskog fonda Heitmann HEPP IV Fund. TriGranit iduće godine planira ući u drugu fazu projekta na Laništu u Zagrebu, odnosno poslovnih zgrada.

U planovima, razvoju ili gradnji, TriGranit ima tri projekta u Mađarskoj, sedam u Poljskoj, tri u Slovačkoj, tri u Rusiji, jedan u Rumunjskoj i dva u Hrvatskoj. Ta je kompanija unatoč krizi ostvarila odlične poslovne rezultate pa se za ovu godinu očekuje isplata dioničarima od 100 milijuna eura. Njezin projekt Arene centra u stanovi Dubrava Zagreb
Zagrebu najveća je nekretninska investicija u srednjoj i istočnoj Europi od početka svjetske gospodarske krize.

Arpad Torok počeo je karijeru u Trammel Crow Hungaryju. Nakon toga radio je u Cushman Wakefieldu i u TriGranitu. Od 2002. do 2005. godine vodio je ured Cushman Wakefield u Grčkoj te se vratio u TriGranit Od rujna 2009. izvršni je direktor te tvrtke, u kojoj vodi razvoj nekretninskin projekata ukupne površine od 550.000 četvornih metara, koji vrijede četiri milijarde eura. Za razliku od ostalih developera u teškoćama, TriGranit je uspješno poslovao u krizi, odnosno otkad je Arpad Torok izvršni direktor.

Kakvi su uvjeti ulaganja u Hrvatskoj u usporedbi s ostalih šest zemalja u kojima investirate?
Svaka je država posebna kad je riječ o investicijama. U Hrvatskoj smo od 2006. godine, stoga smo u drugim zemljama u poodmaklim fazama projekata. Investiramo u sedam država srednje i istočne Europe, a Poljska je definitivno najpogodnija. Hrvatska je po uvjetima investiranja kao Mađarska, čak je u nekim stvarima bolja. Rumunjska, na primjer, nije toliko dobra.

Post je objavljen 13.10.2011. u 11:12 sati.