Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marole

Marketing

Svijet 14 dana

Imaju li mirni prosvjedi smisla?

Kakav kadar: prosvjednici izvikuju parole na Wall Streetu dok ih bogataši kao neku izumiruću vrstu gledaju s balkona ispijajući šampanjac, a usto im se smiju dok ih snimaju. Pitanje se samo nameće: imaju li prosvjedi smisla? Da, ali ne mirni. Bi li se danas ovi volstritovski bogataši šprdali s prosvjednicima da su prosvjedi u Francuskoj 1789. bili mirni? Bi li u Libiji mirni prosvjedi svrgnuli Gadafija?Normalno da ne bi, jer se ništa ne bi dogodilo. Zaključak: ako ćete na prosvjedima biti mirni, ostanite doma. Ne bi se ovi po balkonima smijali da su vidjeli bejzbol palicu, praćku, snajper, tenk.

...And the winner is... u grobu

Dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za medicinu Ralph Steiman umro je tri dana prije njezina uručenja. Koji je ovo apsurd! Cijeli život posvetiš medicini, odnosno istraživanjima o produžetku života i kada napokon nešto pametno smućkaš, otkriješ, pa te zato nagrade najvećom nagradom u tvom životu - ti umreš. Možda to i onda nije bilo toliko pametno, već mu je neki švedski rođo sredio da dobije to priznanje. Ne bi bilo prvi put. Sjetite se Baracka Obama i njegove nagrade za mir. Strašan je bio govor tada petogodišnjeg Obame zbog kojeg je dobio Miss Nobela za bratstvo i jedinstvo u svijetu:

Mir, Mir, Mir!
Ni'ko nije kriv.
Ava, ava, ava!
Sudija je krava.
Kupus i pečenje,
Slatko pomirenje.
Malo ja, malo ti,
pa ćemo se voljeti.


Smrt medijima! Sloboda narodu!

Tradicionalne tiskane novine iščeznut će u svijetu do 2040., a zamijenit će ih elektronička izdanja, ocijenio je Francis Gurry, generalni direktor Međunarodne organizacije za intelektualno vlasništvo. Koja lijepa vijest. Još ljepša bi bila da nestane cjelokupno novinarstvo. Zašto vi poštovani čitatelji sada u svojim rukama uopće držite ove novine? Koji je smisao tih informacija? Što će vam one u životu osim da vas nerviraju? Jeste Vi možda mazohisti pa uživate da vas lažemo? Ej nisam Vam ovo nikad ispričao, živa istina, majke mi: Znate vi kad sam ja u mom rodnom gradu Dubrovniku vozio skuter po moru, pa mi kruzer oduzeo pravac, a ja, što ću, gdje ću, sudarit ću se, nekako uspijem zaronit ispod njega skupa sa skuterom– kad tamo – ruska nuklearna podmornica, a Putin za volanom. Ja mu kažem Putine da šta tu radiš, a on će meni da tu živi, jer nema više medija, umrli su, koji je smisao života kada se sad na fotografiji gol do pasa ne može kočoperit da je ubio prehistorijskog sibirskog tigra. A jebiga Putine, kažem mu, život zaista nema smisla bez tih informacija.

Zašto bantu crnački nije službeni jezik EU?

Europska komisija odlučila je na zaposlenicima u institucijama Europske unije uštedjeti pet milijardi eura do 2020. Ljudi će zadržati svoje plaće, ali će u jednom tjednu morati odraditi 40 sati, umjesto sadašnjih 37,5. Starosna dob za odlazak u mirovinu povećava se sa 63 na 65 godina, a do 2017. bit će smanjen broj osoblja u svim kategorijama i svim institucijama za 5%. Evo jedan primjer iz kojeg se jasno vidi da je hrvatska birokracija višestruko učinkovitija od europske. Recimo ti prijevodi na sve jezike Unije. Oni po cijele dane tamo nešto prevodu. Zašto ne postoji jedan službeni jezik EU? Ah, reći ćete zato jer su sve države tašte, pa neće valjda Nijemci čitati na engleskom. Slažem se, zato za službeni jezik treba uvesti recimo kineski ili bantu crnački. Ovi birokrati tamo ionako ništa ne rade (uvjerio se ja kad sam bio tamo), pa kad već imaju toliko slobodnog vremena neka bar nauče jezik. Ušteda od tog konstantnog prevođenja svih, ama baš svih spisa na dvadeset i kusur jezika bila bi enormna. A Kosorici je potpuno svejedno čita li ona bantu crnački, engleski ili hrvatski kad ionako ništa ne razumije.

Nevjerojatno otkriće: Ako vaša djeca često piju, mogli bi postati alkoholičari

Grupa znanstvenika sa sveučilišta Wisconsin predvođena dr. Megan Moreno otkrila je da se preko profila na Facebooku mogu otkriti potencijalni mladi alkoholičari. Baš sam se naježio - nevjerojatno otkriće – skoro kao Božja čestica. Megan je od samog stvaranja Facebooka proučavala „status pijanke“, te je došla do frapantnih, gotovo nestvarnih podataka. Recimo, ako mladac često stavlja svoje slike na kojima se vidi kako se oblokava, velika je mogućnost da će postati alkoholičar. Vidi fakat, a ja mislio da će postati pilot. Ili recimo, netko u statusu napiše da cijeli dan krca, a briljantni um doktorke Megan dođe do spoznaje da bi ta osoba, zamislite, mogla postati alkoholičar. Ne može ovo svatko otkrit, pa ni roditelji koji svaki dan oči u oči gledaju pjanu djecu kako povraćaju. Za ovakvo otkriće treba prvo doktorat, pa potom i strpljiva znanstvena istraživanja, a mislim da je genijalna doktorka Megan Moreno sljedeći kandidat za Nobela. Mislim da je ona jedina u stanju doći do još jednog nevjerojatnijeg otkrića za sada nepoznatog čovječanstvu: Ako djeca previše jedu, mogla bi biti debela...


Nezaposlen je Englez, nezaposlen je Španac, također Srbin, Hrvat i Bosanac

Ogroman broj nezaposlenih mladih u Španjolskoj planira odlazak u potrazi za poslom. Samo gdje, u koju državu, pa da i ja pođem? Nema više te države na svijetu gdje je dobro. OK, mogu ići raditi u Kinu, ali nešto mi govori da ne bi pristali raditi dnevno za dolar. Situacija je ovakva: Nezaposlen je Englez, nezaposlen je Španac, također Srbin, Hrvat i Bosanac.

P.U.M. Steve Jobs

Umro je Steve Jobs, osnivač Applea. Na ovu vijest neću udariti nikakvu zajebanciju, jer sa smrću nema zajebancije. Ona je za modernog čovjeka tabu tema. Jedino se može kratko kazati: umjesto na hrvatskom Počivaj u miru (skrećenica P.U.M.) treba se reći na engleskom R.I.P Steve Jobs. Drugo ništa, osim raznih epiteta. O mrtvima sve najbolje. Ali eto morao sam napisati jedan pjesmuljak o tom fenomenu (ne odnosi se na Stevea Jobsa da ne bi bilo zabune, nego onako općenito).

Gledam jedan od masu
dokumentaraca
o drugom svjetskom ratu

svi su oni manje više isti
Židovi se odvoze jer nisu čisti
i tamo se muče, spaljivaju

gradovi se bombardiraju
civili i vojnici se ubijaju
tuku, maltretiraju

pa se opet civili deportiraju
a gradovi se smanjivaju
ruše, spaljivaju

i onda to nekako stane
kad Hitler u se ispali tane
a ja se pitam onako sa strane

Tko je smislio onu "o mrtvima sve najbolje"?


Iza svakog neuspješnog muškarca, stoji ljuta žena

Prva dama Islanda Dorrit Moussaieff napravila je pravi presedan u političkom životu neke zemlje. Ona se naime pridružila prosvjednicima koji su negodovali zbog politike – njenog muža. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora prosvjed se nastavio i kad su došli kući. Dorrit je mužu spremila tripice s umakom od majoneze, na što je ovaj poludio jer još od vrtića ne jede tu hranu jer mu je naštetila stomku. Sutradan mu nije napravila krevet, a zeznula ga je i s dostavom wc papira. Predsjednik se ukakio čitajući novine na školjci, a papira za kojeg je inače mislio da raste iz wc držača nigdje. Obrisao je teret desnom rukom s kojom se kasnije rukovao s talijanskim premijerom Silvijom Berslusconijem. Iza svakog neuspješnog muškarca, stoji ljuta žena.



Post je objavljen 13.10.2011. u 07:31 sati.