Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/grayalterego

Marketing

'I NE KAO STRANAC' 5

Tjedan dana s njom.

Koliko sam samo puta u mašti proveo taj tjedan s njom.
Kuća na otočiću u velikom jezeru. Oko nas samo voda i nebo. Dani blistavi a noći pune mjesečine. A onda bih u svoju maštariju uveo vjetar i kišu. Slapovi kiše, vjetrom uzburkane vode jezera, a nas dvoje pod crvenim poplunom.

Tjedan dana s Njom!
Ponedjeljak, Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak, Subota, Nedjelja.
Bog je stvorio svijet u jednom tjednu. A ja sam u mašti stvarao naš zajednički svijet, iz dana u dan. Do tada nikada nismo proveli više od tri dana zajedno. Čitav tjedan s njom činio mi se lijepom vječnošću.

No, čekanje na taj naš tjedan produžilo se u vječnost. Ona je imala nekih obaveza pa sam dva vikenda do 'našeg tjedna provodio' sam. Njezina se pisamca prorijediše. Uvjeravao sam sam sebe da su ta njezina pisamca promijenila ton samo u mojoj uobrazilji. Laknulo mi je kad se potužila da se osjeća loše a potom se posramih zbog tog olakšanja koje sam osjetio. No, tako sam mogao promjenu tona pripisati njezinoj fizičkoj 'indispoziciji' a ne zahlađenju emocija. Nastavih s pripremama za naš tjedan, kupujući bezbroj budalastih sitnica za koje sam pretpostavio da bi je mogle razveseliti. Prorijedih pisamca koja sam joj slao a u onima odaslanima nastojao sam održati vedri i lepršavi ton.

Tjedan dana s njom.
Ponedjeljak, Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak, Subota, Nedjelja. Sljedeće Nedjelje sjest ću u svoj terenac i pohitati do nje. Provest ćemo noć zajedno a u ponedjeljak rano ujutro krenuti prema jezeru. Zamišljao sam je kako me čeka na pragu. U mislima bih joj odjenuo plavu haljinu i obuo joj sandale na bose noge. Potom bi joj kosu povezao plavom vrpcom samo stoga da bih, kad joj budem prišao, mogao vrpcu razvezati i zagnjuriti lice u slap njezine kose.

Bio je ponedjeljak, početak posljednje tjedna prije našeg susreta kad je rano ujutro elektronskom poštom stiglo njezino pisamce.

Cijelu me noć tresla groznica ... napisala je.
Probudila sam se sva u znoju, u zgužvanim plahtama ...

Doputovat ću k tebi odmah ... odgovorio sam.

Mislim da nije viroza ... otpisala mi je.
No, za svaki slučaj, ostani gdje si. Ne bih htjela zaraziti i tebe ...









Post je objavljen 11.10.2011. u 19:10 sati.