Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Načelnik općine Stankovci

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Načelnik općine Stankovci

MIROVINA + PLAĆA= 16.500,00 KUNA
(MJESEČNO)


Načelnik općine Stankovci u Zadarskoj županiji Željko Baradić zbog nezadovoljavajućih moralnih kvaliteta srozao je ugled načelnika kao izvršnog tijela općine prema Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Iako prima mirovinu kao ratni vojni invalid, Baradić prima i plaću-naknadu u iznosu od 8.400,00 kuna koju je prikazao u imovinskoj kartici. Mirovinu prima kao opće nesposoban za rad u iznosu 8.100,00 kuna te ukupno s plaćom svakog mjeseca prihoduje 16.500.00 kuna.

Za trajanja naše samostalnosti dobio je i stan na dar od MORH-a u Zadru te koncesiju na državno zemljište od 7,5 hektara i obrađuje 2000 komada maslina. Dobio je od države i 291.707,00 kuna bespovratnih sredstava poticaja (za 2008. i 2009. godinu).

Osim funkcije načelnika općine obavlja i druge dužnosti: predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije, član Upravnog vijeća Javne ustanove park prirode Vransko jezero, član Stegovnog suda Hrvatskog košarkaškog saveza i predsjednik je Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stankovci.

Postavlja se pitanje da li sadašnji načelnik općine Stankovci Željko Baradić može obavljati funkciju načelnika općine te druge navedene dužnosti i može li primati plaću-naknadu u iznosu od 8.400,00 kuna u općini Stankovci i mirovinu kao ratni vojni invalid s općom nesposobnošću za rad u iznosu 8.100,00 kuna zbog njegovih nezadovoljavajućih moralnih kvaliteta. Ako je sto posto nesposoban za rad, kako je kao takav dugi niz godina igrao za košarkaški klub Croatia Stankovci.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. USKOK-u



U Stankovcima, 10. listopada 2011. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI


Post je objavljen 10.10.2011. u 22:11 sati.