Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninezadar

Marketing

Rješenje Hanfe doneseno iz osvete

Škegro tvrdi da je 31. siječnja, nakon niza neuspješnih pokušaja stanovi Zagreb Centar da bude primljen na razgovor u Hanfu, bio pozvan na sastanak i to, kako tvrdi, ne zbog Quaestus Investa nego društava koja nemaju formalne veze s Quaestus Investom, u kojima je manjinski dioničar. Škegro kaže da ga je Samodol tom prilikom pred drugim službenicima Hanfe ispsovao i izvrijeđao te potpuno izgubivši živce najavio što će se dogoditi s Quaestus Investom. Škegro tvrdi da je rješenje Hanfe doneseno iz osvete jer je Quaestus Invest triput Upravnom sudu tužio Hanfu.

Upitan za pojašnjenje navodnih političkih konotacija zabrane rada, koje Quaestus Invest spominje u svom priopćenju nakon rješenja Hanfe, Škrego je novinare uputio na jučerašnje izlaganje predsjednika saborskog Odbora za financije Gorana Marića (HDZ) koji je žestoko kritizirao Hrvatsku narodnu banku, a pohvalio rad Hanfe. Međutim, na pitanje je li bit jednogodišnje zabrane rada Quaestus Investa obračun HDZ-a s njim, Škegro je odgovorio da u HDZ-u nema osobe ili struje koja to želi, te da je riječ o dominantno financijskom sukobu koji nema veze s politikom.

Škegro i drugi član Uprave Quaestus Investa Tomislav Matić su u nekoliko točaka pobijali dijelove Hanfina rješenja. Tako tvrde da nisu, kako navodi Hanfa, nekretninski fond osnovali za vrijeme krize nego još 2007., a odbacuju i tvrdnje Hanfe da su Quaestus Nekretnine više od zakonske granice ulagale u vrijednosne papire te u povezane osobe. Pritom objašnjavaju da su Quaestus Nekretnine registrirane i za druga ulaganja, a ne samo u nekretnine te da su ta druga ulaganja poduzeta u prvih godinu dana rada fonda, u kojem razdoblju zakon dopušta prekoračenje udjela ulaganja izvan područja nekretnina.

Post je objavljen 10.10.2011. u 10:40 sati.