Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

Šeherezadina papučica (12), kratka priča

Photobucket
prisoner of love, photo by rU


Šeherezadina papučica (12), kratka priča

A kad god jasmin bude cvjetao, Zefir će poželjeti
da nikada nije bio izbavljen iz boce ... rekao je On uzdahnuvši.

Uzdahnula je i Ona.
Iako je vani još uvijek bila mrkla tama, osjećala je približavanje zore. Izmorilo ju je pripovijedanje a mučila ju je i neizvjesnost. Iako je znala da posjeduje moć zadržati Slušateljevu pažnju do svanuća, nije vjerovala da će On izvršiti svoje obećanje i u zoru je pustiti na slobodu. O tome ću misliti kad svane ... šapnula je sama sebi i nastavila pripovijedati:

Priči o Zefiru i Yasmini tu je kraj, no priča o sultanu i njegovoj Yasmini koju je stari prodavač pripovijedao Rosei još je daleko od završetka ...

Toliko si me zapetljala u Zefirovu priču da sam i zaboravio na Rose ... nasmija se Slušatelj. Rado bih saznao kako je svoju priču dovršio stari trgovac i je li uspio nagovoriti Rose da kupi onu bočicu koja joj se svidjela ... I baš me zanima koju je cijenu bila spremna platiti za tu bočicu!

Ako me prestaneš prekidati u pripovijedanju, saznat ćeš ... reče Ona pretvarajući se da je ljutita. No, u sebi je likovala - njezin je Slušatelj reagirao poput znatiželjnog djeteta i ona je osjećala kako u ovoj igri koja se među njima odvijala dobija prednost.

Stari je trgovac bio vješt pripovjedač ... nastavila je.
A Rose ga je slušala pažljivije nego ti mene ... dodala je.

On se nasmija: I ja bih pažljivije slušao priču da mi je priča bradati starac.
No, moja Pripovjedačica pojednako zaokuplja i moje uho i moje oko. Dok slušam priču ne mogu a da ne gledam kako ti oči blistaju, kako ti se obrazi rumene, kosa kovrča na vratu a grudi uzbibaju kad god se nasmiješ ...

Ona se namršti, Njegove su joj riječi oduzele prednost koju je nad njim zadobila.

(nastavak slijedi)

Pošto me je Sredovječni u svome komentaru razotkrio, neću se više koristiti izgovorima zbog kratkoće nastavaka. Kad sam već priču nazvala po Šeherezadi, zašto se ne bih koristila i njezinom taktikom prekidanja priče u trenutku u kojem procjenjujem da bi slušatelji rekli:

Pričaj dalje ...




Post je objavljen 10.10.2011. u 09:01 sati.