Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

BIVŠI PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA REGIONALNE VELETRŽNICE BENKOVAC UZIMAO NOVCE BEZ ODLUKE SKUPŠTINE

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


BIVŠI PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA REGIONALNE VELETRŽNICE BENKOVAC UZIMAO NOVCE BEZ ODLUKE SKUPŠTINE


Ovih dana bivši predsjednik Nadzornog odbora Regionalne veletržnice Benkovac d. d. Željko Lončar daje pojedinim hrvatskim sredstvima priopćavanja izjave da su ga istraživale nadležne hrvatske institucije te ih preko tih istih medija omalovažava.

Iz priloženih priopćenja vidljivo je da navedeni nastoji opravdati svoju odgovornost u vođenju nadzornog odbora. Također, isti prijeti prijavama onima koji su ih razotkrili, a sve s ciljem da ih se zastraši. Prema Zakonu o trgovačkim društvima isti ne može opravdati svoju odgovornost za propast veletržnice.

Kao predsjednik nadzornog odbora nezakonito je uzimao novce bez odluke skupštine i to oko 50.000,00 kuna kao nagradu za rad u nadzornom odboru Regionalne veletržnice Benkovac.
Lončar je s drugim članovima Nadzornog odbora bez znanja vlasnika veletržnice (HFP-a) na sjednici NO odlučili visinu i isplatu nagrade (mjesečno 2.700,00 kn) sebi podijeliti. Nakon predstavke radnika Hrvatski fond za privatizaciju je reagirao i tražio od istih da vrate sredstva. Do danas ih nisu vratili već su pripremali novu odluku o isplati navodno nekih zaostataka zanemarujući činjenicu da nemaju pravo retroaktivno uzimati nagrade za period prije donošenja odluke Skupšine Društva.

Protiv ove nezakonite isplate podignuta je kaznena prijava protiv Lončara, a da bi prikrio tu nezakonitu isplatu isti podiže tužbu pred benkovačkim sudom i traži ono što je već primio.




Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. USKOK-u


U Benkovcu, 7. listopada 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC


Post je objavljen 07.10.2011. u 15:40 sati.