Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Sendvič-kruh

Image and video hosting by TinyPic


Za ovakav sendvič-kruh potreban je okrugli kruh i nadjev, tj. sastojci koji se slažu u slojeve, jedan za drugim. sretan

Što se kruha tiče, može biti bilo kakav: od bijelog brašna, integralnog, sa sjemenkama, kupovni, domaći…

Količina potrebnog nadjeva ovisi o veličini kruha. No, nije dobro raditi ovakav sendvič od ogromnog kruha jer onda ima puno slojeva, a zbog puno slojeva struktura sendviča je nestabilna, pa kad se sendvič-kruh reže, slojevi se mogu «urušavati». Ako vam treba velika količina sendvič-kruha, bolje da napravite nekoliko manjih sendvič-kruhova. fino

Ovaj put upotrijebila sam domaći kruh za koji sam tijesto zamijesila od 500 g brašna, 1 čajne žlice soli, pola čajne žlice šećera, 7 g suhog kvasca, žlice ulja i mlake vode. Naravno, jednostavnije je i brže kruh kupiti u pekari thumbup, i meni je varijanta s pekarom puno draža, nego da se doma bakčam s pečenjem kruha lud, ali eto, ovo je bila iznimka. eek


Što se nadjeva tiče, sastojci bi trebali biti «mekani», «podatni» da se mogu lijepo i čvrsto nagurati jedni na druge, da budu «zbijeni» kako bi se slojevi slijepili. Među slojevima ne smije biti praznina jer će se prilikom rezanja sendvič-kruha narezane šnite "raspadati".
Nije dobro upotrebljavati npr. svježe, «hrskavo» povrće (npr. paprike), ili neko vodenasto povrće (npr. rajčice), ali možete upotrijebiti kuhano ili pečeno povrće (npr. pečene paprike), te ukiseljeno povrće (npr. kiseli krastavci i kisela paprika).

Važno je upotrijebiti i neke mazive sastojke tj. namaze: ajvar, paštete, sirne namaze, majonezu,… koji će povezati slojeve. cerek

Sastavni dio ovakvog sendviča su sirevi, možete upotrijebiti sireve za mazanje, ali i tvrde sireve narezane na tanke ploške. Naravno, možete upotrijebiti i salame narezane na tanke ploške.


Priprema: wave

Kruhu odrežite gornji dio (klobuk) koji će kasnije poslužiti kao «poklopac».

Donji dio kruha izdubite ostavljajući oko 1 cm debele «stjenke» na dnu i sa strane (cilj je da dobijete nešto što liči na «praznu zdjelu od kruha»).
Ono što ste izdubili, možete osušiti pa samljeti krušne mrvice, ili možete napraviti okruglice od kruha itd., tj. to vam ne treba za ovaj sendvič-kruh.


Image and video hosting by TinyPic

njami Moj sendvič-kruh sastoji se od sljedećih slojeva: (odozdo prema gore):

1. na dno sam namazala oko 4 žlice ajvara,
2. na njega sam složila 4 velika kisela krastavca koja sam obrisala ubrusom da ne budu jako mokri i narezala ih na najtanje ploške što sam mogla (1-2 mm),
3. na krastavce sam složila 10ak šnita tzv. sira u listićima i na to sam posipala 2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka,
4. zatim sam složila sloj kiselih paprika narezanih na četvrtine i obrisanih ubrusom da ne budu mokre,
5. na kraju sam sve premazala s oko 5 žlica (domaće) majoneze bez jaja (može i s jajima),

… i na to sam stavila «poklopac» od kruha, tj. gornji odrezani dio.

Poklopac od kruha treba dobro pritisnuti da se svi slojevi slijepe, važno je da rubovi odozgo također budu dobro omazani kako bi se gornji dio dobro «prilijepio» na donji.

Nadjeveni kruh čvrsto(!) omotajte folijom i zavežite u plastičnu vrećicu.

Pripremljeni kruh stavite u hladnjak i opteretite ga nečim (staklenkama sa zimnicom, konzervama, bocama vode/piva - ovisno o tome što imate u hladnjaku smijeh).
Ostavite ga u hladnjaku preko noći.

Sutradan ga oštrim nožem narežite na šire trokutaste šnite.




Post je objavljen 07.10.2011. u 08:03 sati.