Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Plane spotteri - u akciju!

U zadnje vrijeme mediji su se raspisali o tome kako se svako malo oko zagrebačkog aerodroma Pleso događaju kriminalne djelatnosti.

Već u nekoliko navrata događalo da je netko prilikom slijetanja ili poijetanja zasljepljivao pilote laserom. (Ovo se već događalo i u drugim državama, od kojih se u nekima takav način ometanja pilota smatra terorističkom djelatnošću!). Dogodio se i incident u kojem je jedan lopov u potrazi za sekundarnim sirovinama ukrao žice iz aerodromske trafostanice, i tako onesposobio rasvijetu uzletno-sletne staze, te ugrozio sigurnost zračnog prometa...

No aerodromska policija i zaštitari vrlo revno "iz sigurnosnih razloga" na aerodromu i u njegovoj blizini, natjeravaju i tlače svakoga sa fotoaparatom (uvjereni kako su pri tome povećali sveopću sigurnost zračne luke i zračnog prometa). Ali dok im se praktički pred pred nosom događaju puno opasnije situacije i kriminalne radnje, te iste službe sigurnosti često zakažu.

Čini se da se općenito zaboravlja ili namjerno zanemaruje to da su plane spotteri, entuzijasti fotoamateri kojima je gušt snimati avione i helikoptere, kojima je cilj proizvoditi zanimljive fotografije a ne prouročiti bilo kakvu štetu, jedni od prvih koji će ukoliko zamjete nešto neobično, dojaviti aerodromskoj policiji i službama sigurnosti. I što je najvažnije, to i snimiti.

Post je objavljen 07.10.2011. u 00:00 sati.