Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/libija

Marketing

Tuarezi nanose teške gubitke neprijateljima Gaddafija

Prema uhvaćenim porukama NATO pilota, noć prije alarma podignuta su 4 zrakoplova AV-8B Harrier II i 2 Eurofighera s talijanskog nosača zrakoplova Garibaldi Dzhuzepppe. Razlog je bio uništenje 35 tenkova iz "Brigade Zintana" i časnika Katara u razmaku od 5 minuta, oko 70 km od Tripolija.
Ovaj slijed točnosti ukazivali su na teško naoružanje na terenu kojeg NATO zrakoplovi nisu uspjeli detektirati, radari nisu pokazali ništa kao ni toplinska djelatnost na terenu. Analiza ostatka vozila, pokazala je da su uništeni protutenkovskim minama ADWAT - rekao je za Argumentam.ru izvor u ruskim obavještajnim službama koji se bavi praćenjem stanja u Libiji.
Kasnije su i NATO stručnjaci zaključili da se radi o diverziji Tuareza koji su se uključili u borbu na strani Gaddafija. Tiho kretanje i iskorištavanje pustinjske oluje bili su dovoljni za postavljanje eksploziva i detonacije nakon 30 min. Razmak između eksplozija ukazuje vjerovatno na skupinu od 25 Tuareza koji nisu uspjeli sve minirati prije aktiviranja detonatora. Ovaj način borbe je karaterističan za Gaddafijeve snage koje su se podijelili na manje skupine od 30 ljudi radi lakšeg i bržeg kretanja.

za-kaddafi.ru

Post je objavljen 03.10.2011. u 15:41 sati.