Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hocemocenzuru

Marketing

Bandić kao Putin

Milan Bandić je jednom izjavio da su mu uzori majka i dragi Bog! Sudeći po njegovim aktivnostima jedan od uzora bi mu mogao biti i Putin. Naime Putin voli da se u javnosti prezentira kao čvrst, jak muškarac, sportski i cool tip u dobroj kondiciji. Tako smo ga mogli vidjeti kako obara ruke, oblači kimono, jaše konje, vozi motocikl... Ukratko prava muškarčina sposobna da čvrsto i odlučno vodi državu.

Bliže se izbori pa je i Bandić odlučio da primijeni sličan recept. Najprije je odigrao teniski meč s Goranom Ivaniševićem. Sad što je trebalo osvajaču Wimbledona da izigrava pajaca i troši vrijeme na takve gluposti teško je reći, ali bar je imao mlađeg suparnika nego što je ga je imao bivši teniski profesionalac Bruno Orešar, koji je redovito igrao tenis sa Franjom Tuđmanom. Naravno, dobili smo potvrdu i iz Ivaniševićevih usta da je Bandić solidan tenisač, cool tip, ukratko ide ga u svemu čega se dotakne.

Nakon neizvjesnog meča sa Ivaniševićem, Bandić je obišao je Sajam sporta i slobodnog vremena (SKOK). Tamo mu je, naravno spontano, zar može uostalom drugačije, jedna od djevojaka rekla da je on izrazito sportski tip, a MB je to potvrdio izvedbom zadane vježbe i time zaradio pljesak, spontani naravno, zar ste sumnjali. Ovome treba dodati da je prije svega gore navedenoga, gradonačelnik Zagreba trčao po Sljemenu. Da li je imao još koju sportsku aktivnost toga dana, nije mi poznato. (kao i to da li se šetnja psa smatra za sport)

Zadnjih mjeseci mi je Bandić često padao na pamet - kad god bih prošao pored šaltera ZET-a i vidio goleme redove umirovljenika kako strpljivo stoje, držeći gomilu papira i stalno provjeravajući da li im možda koji dokument nedostaje (potvrda da su živi, rodni list, domovnica, pismeni sastav o tome zašto im je potreban besplatan prijevoz ZET-om...), sjetio bih se Bandića i njegove potrebe da se stvaraju gužve i redovi gdje god je to moguće, kao i da dovodi ljude u neizvjesnost, kao što je to slučaj sa aktualnom pričom o ZG vrtićima. A sve to samo da bi pokazao da ima moć da se zbog njega stoji u dugim redovina i obilaze razne institucije nabavljajući besmislene potvrde i dokumente.

No da se vratimo da temi : Bandić i sportovi (a Milanu to definitivno ide bolje nego Šilji). Kopiranje Putinove taktike uopće nije loša ideja. Dobrom dijelu birača su bitnije sportske sposobnosti kandidata nego one koje su zaista potrebne za mjesta na koja se biraju. Gol škaricama u malonogometnoj ligi veterana je mnogima bolja kvalifikacija za obavljanje dužnosti nego program (ako ga ima naravno) i političke, ljudske i moralne kvalitete.

Da imam udjela u Bandićevoj izbornoj kampanji predložio bih da se akcent stavi upravo na sport. Naime, ne bi bilo loše da se MB okuša u triatlonu ili u desetoboju, a zašto ne i oboje? Za triatlon bi bio predviđen jedan dan, doduše zima dolazi pa bi za plivanje u sklopu triatlona mogao poslužiti i bazen, dok bi trčanje i vožnja biciklom naravno bili vani.

Za desetoboj su potrebna dva dana, kad već to važi za atletičare, i za Bandića bi vrijedilo isto. Znači u dva dana MB bi pokazao svoje vještine u sljedećim disciplinama: skok u dalj, bacanje kugle, skok u vis, bacanje diska, skok s motkom, bacanje koplja i trčanje na 100, 400, 1500 i 110 (prepone) metara. Izbori su već za dva mjeseca, pa bi s treningom trebalo početi što prije.

Od navedenoga prijedloga bi imali koristi i Bandić i stanovnici Zagreba. Bandić jer bi s tim zasigurno dobio više glasova na narednim izborima, nego sa standardom predizbornom kampanjom. A kakve bi koristi od toga imali građani Zagreba? Pa, ako bi naredna dva mjeseca Bandić proveo više vremena u pripremama za triatlon i desetoboj, to automatski znači da bi manje bio u svom uredu, a s obzirom kakve odluke i uredbe donosi najveća moguća korist bi bila kad uopće ne bi bio u uredu gradonačelnika naredna dva mjeseca.


Post je objavljen 01.10.2011. u 17:30 sati.