Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

I za Raj i Pakao treba glasovati

Ne znam je li vam je poznata ova priča. Danas sam je primio e-mailom. Vjerujem da će se i vama svidjeti. Objavljujem je s željom da ovomjesečnu seriju tmurnih postova ipak završim u vedrijem tonu sretan i da ujedno povećam fond postova koje doduše, kako kaže 'virus', nitko ne čita cry! Naročito otkako nema @borgmana pojašnjava on. Varijantu da me blogeri ne čitaju zbog njega, 'virusa', za sada dotični nije uzeo kao mogući razlog.

Aktualno

Političar smrtno nastrada u prometnoj nesreći sretan. Duša mu krene put neba i sretne se sa Svetim Petrom.
- Dobro došao na nebesa, - reče Sveti Petar. – Vidjet ćemo hoćeš li otići u Raj ili Pakao.
- Samo ti mene pusti u Raj, neće biti problema.
- Pustio bih te, ali moram se pridržavati procedure. Propis je takav da moraš provesti jedan dan u Paklu, jedan dan u Raju. Poslije toga ćeš glasovati i sam odlučiti.
- Dobro. - reče političar.

Sveti Petar ga otprati do lifta koji se spuštao dolje, dolje, dolje, sve do Pakla. Vrata lifta se otvore i poslanik se nađe usred pažljivo njegovanog terena za golf. U blizini su bile klupske prostorije, a ispred njih veliki broj njegovih prijatelja i političara sa kojima je često surađivao. Svi su bili razdragani i sretni, obučeni u lijepa večernja odijela. Prilazili su da ga pozdrave kiss, oživljavajući uspomene na vremena kada su se zajedno družili na račun poreskih obveznika. Poslije su uživali u jastogu i kavijaru njami i ispijanju šampanjca party. No, dan je završio i svi su ga došli ispratiti. Mahali su mu dok se mah lift polako penjao, penjao, i penjao naviše gdje ga je čekao Sveti Petar i poslao u Raj. Iduća 24 sata bio je u društvu veselih duša, premještajući se sa oblaka na oblak, svirajući harfu i pjevajući pjeva. I ovo vrijeme je brzo prošlo tako da se ponovo našao pred Svetim Petrom.

- Dobro, proveo si jedan dan u Paklu i jedan dan u Raju. Sad možeš glasovati, izaberi svoju vječnost.
Političar malo razmisli pa odgovori:
- Raj nije loš, ali mislim da će mi bolje biti u Paklu.

Sveti Petar ga bez riječi otprati do lifta i pošalje dolje, dolje i dolje, sve do Pakla. Vrata lifta se otvore i on se nađe usred zapuštene poljane prepune raznih otpadaka i smeća. U toj prljavštini vidio je svoje prijatelje kako sakupljaju otpad u crne vreće i čekaju da nešto siđe odozgo.

- Ne razumijem - zajeca on cry. – Prekjučer sam bio ovdje, tu je bilo igralište za golf i klupske prostorije gdje smo se gostili jastogom i kavijarom, pili šampanjac, igrali i bogovski zabavljali. Sada je tu pustinja prepuna otpadaka i prljavštine, a moji prijatelji izgledaju tako jadno. Što se to dogodilo?

Đavo mu stavi ruku na rame, nasmiješi se i pogleda ga ispod obrva, pa kaže:
- Sinoć i preksinoć smo imali predizborne skupove!
- A danas?
- Danas si glasovao, objasni Đavao i zatvori vrata lifta.


Post je objavljen 30.09.2011. u 16:26 sati.