Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strahodletenja

Marketing

rižoto s butternut tikvom

trebala bih ići spavati, sutra se moram pojaviti na poslu u 7, inače se baš ne uspijem ni dići u to vrijeme iako mi onda zvoni alarm, ali naravno da mi se danas ne spava...to što ću sutra morati biti krajnje ljubazna i nasmiješena do negdje 10 navečer ne djeluje baš uspavljujuće na mene....više me živcira, pogotovo kad vidim da mi je tekući prazan a do plaće još ima dosta...neću dalje o tome, osjećam kako se još više živciram

uglavnom, uz ručak za danas - malo eksperimentiranja s tikvom koja danima stoji u frižideru a ja našla recept na internetu, skuhala sam još i ručak za sutra jer me nema cijeli dan doma, a čak sam mislila da ovaj današnji neću ni jesti jer dok sam ga spremala i usput ga isprobavala dala sam mu radni naziv 'sat mog izgubljenog vremena', na kraju je ispalo čisto dobro, mlađe dijete reklo da mu je baš fino...treba pustiti jelo par minuta na miru kad je gotovo, pa tek onda probati :)

r2

r1

r3

treba vam oko pola kile butternut tikve , malo više ili manje, nevažno, nismo u apoteci, oguljene i narezane na kocke
1 luk
oko 3,5-4 dl arborio riže
sol, papar, maslinovo ulje
malo crvene paprike ili mljevene čili paprike i oko 1,2 l povrtnog ili pilećeg temeljca, može i nešto umjetno, ima i organskih kocki i prahova, možete vi i pravi temeljac skuhati ako imate takvih sklonosti

kockice tikve posolite, popaprite, poškropite uljem, pečete u pećnici na 200°C 10-20 minuta, dok nisu mekane
dinstate luk da dobije boju, posipate paprikom, umiješate onda u njega pečene komadiće tikve, dodate rižu, podlijevate temeljcem uz stalno miješanje, recimo 2 dl po 2 dl, kako riža upije tekućinu, dodajete opet dio temeljca...umorilo me to miješanje moram priznati :D volim ručkove kad sve potrpam u posudu i ja mogu sjesti, ovaj za sutra je bio takav, tko bi izdržao još jedno stajanje uz šparet :D



Post je objavljen 28.09.2011. u 23:37 sati.