Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninezadar

Marketing

U županiji 29 nekretnina na bubnju

U Zadarskoj županiji u rujnu je pao broj nekretnina pod ovrhom. Naime, u kolovozu je ta brojka iznajmljivanje stanova dosegla gotovo 40 nekretnina, bilo da je riječ o stanovima, kućama, poslovnim prostorima, livadama, pašnjacima, zemljištu, dok je trenutno na bubnju 25. Najveći broj, njih osam, prodaje se na području grada Zadra, od kojih je najskuplja nekretnina stambeno-poslovni prostor u Diklu ukupne površine 575 metara kvadratnih, a čija je vrijednost procijenjena na 5,1 milijuna kuna.

Visoka cijena od 2,7 milijuna kuna potražuje se i za građevinsko zemljište od 50 tisuća metara kvadratnih na području Zatona Obrovačkog, te za stambeno poslovni prostor od 540 kvadrata na Pagu čija je vrijednost 2,6 milijuna kuna. U posljednje dvije i pol godine, koliko traje gospodarska kriza u Hrvatskoj, velik broj građana suočio se sa problemom da su zbog neplaćenih dugovanja, kredita i slično pod ovrhom bili prisiljeni svoje domove prodavati za sitne novce. Razlog tome su dakako, otkazi, neisplaćene plaće, ali i visoke rate kredita, te porast životnih troškova koji nisu usklađeni sa rastom plaća.
U Zadarskoj županiji u rujnu je pao broj nekretnina pod ovrhom. Naime, u kolovozu je ta brojka dosegla gotovo 40 nekretnina, bilo da je riječ o stanovima, kućama, poslovnim prostorima, livadama, pašnjacima, zemljištu, dok je trenutno na bubnju 25. Najveći broj, njih osam, prodaje se na području grada Zadra, od kojih je najskuplja nekretnina stambeno-poslovni prostor u Diklu ukupne površine 575 metara kvadratnih, a čija je vrijednost procijenjena na 5,1 milijuna kuna.


Post je objavljen 28.09.2011. u 10:23 sati.