Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dzidzeraj

Marketing

Harmonija

Već duže vrijeme sam fascinirana ovom riječi koja se ne koristi tako često, a znači tako puno. Sadrži sve one riječi koje se češće koriste u razgovoru, ali ona ih obuhvaća na jedan jedinstven način koji se meni jako sviđa i koji mi djeluje tako fino i jedinstveno.
Sve ono što harmonija sadrži može se reći i ovako:
ravnoteža( zvuči mi previše matematički, ali je zapravo njena najvjernija inačica).....mir....blagostanje....sigurnost...dobra volja...optimizam...neopterećenost...opuštenost...logičnost ....staloženost...vjera i povjerenje......veselje i radost življenja....
Smatram da je cilj da sve što je oko nas....sve ljude, a pogotovo našu okolinu i naše bliske...sve aktivnosti...dovedemo u stanje harmonije kako bi nam srca bila puna sreće i zadovoljstva.
Ništa ne može tako dobro djelovati na našu psihu nego kad neki događaj, neka naša akcija koju smo proživjeli, neka situacija, prođe u harmoniji. Onako.... kad se nismo morali brinuti, kad je sve nekako teklo glatko, kad smo se razumjeli, bili staloženi i mirni, kad smo ostvarili sve planirano, a sam proces nam je donio čak i veće zadovoljstvo nego sam rezultat. To je sve što jednom sretnom pojedincu treba....harmonija u odnosima i događajima....ne mislite li tako?
A znate ono kad sa voljenom osobom ne morate ništa govoriti, a između vas je neki fini " fluid " razumjevanja i mira....ono kad se " sve zvijezde poklope " i sve izgleda jednostavno i okrepljujuće....kao naznaka da je to možda osjećaj potpune sreće...e, to je, po mom mišljenju, onda kada harmonija zavlada....
Ima nekih stvari koje možemo napraviti i pridržavati ih se kako bi se to događalo što češće, ponekad je potrebno uložiti i malo truda da bi se potakla ta energija koja izaziva harmoniju...ali kad se to uspije savladati....barem povremeno....to je onda neprocijenjivo. Za početak potrebno je harmoniju stvoriti u sebi, spojiti misli riječi i djela kako bi se mir i staloženost nalazili u nama samima, a onda se to dalje proicira i na druge ljude....jedno bez drugog ne može.
To je ionako, po meni, u našim pretrpanim i histeričnim životima prioritet...osnova...sve što nam treba....
Malo mira ....stabilnosti i blagostanja....razumjevanja....ravnoteže....jednom riječju.............harmonija.

Post je objavljen 28.09.2011. u 09:09 sati.