Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whiteboysorebic

Marketing

NK OMLADINAC- NK OREBIĆ

U drugom kolu ŽNL Orebić ide na gostovanje Omladincu na otok Lastovo.Nekima igračima ovo putovanje biti će prvi posjet udaljenom otoku pa smatramo da je to jedan ljepi izlet.U prvom kolu Omladinac je poražen u Dubrovniku dok je Orebić poražen od Grka.Utakmica na Lastovu nije za vađenje Orebićanima ali se nadaju pozitivnom rezultatu.
Image and video hosting by TinyPic
Tkoje OMLADINAC iz Lastova nedjeljni protivnik NK OREBIĆA
Image and video hosting by TinyPicLASTOVO - Protekle sezone suvereno su vladali u 2.ŽNL-i naše najjužnije županije gdje su prvim pratiteljima pobjegli za devet bodova. Otprilike dvostruko toliko nautičkih milja treba im inače da za gostujuće utakmice sa najudaljenijeg otoka Hrvatske stignu do najbližeg dijela njene obale i to, pogađate - brodicom bez reda plovidbe! Za NK Omladinac iz Lastova - hrvatski 'Maritimo' kako ga prema poznatom portugalskom prvoligašu sa daleke Madeire zbog pučinskog obilježja svog otoka znaju nazivati, nova nogometna sezona znači će viši rang natjecanja, a time i puno više prijeđenih nautičkih milja, nove pomorske izazove i znatno zahtjevnije nogometne utakmice...

- Proteklo smo prvenstvo odigrali odlično, gotovo u jednom dahu, tek uz jedan kiks kod kuće protiv trpanjskog Faraona, ali smo im zato uzvratili pobjedom na njihovom terenu. Cijela momčad na čelu sa najiskusnijima - kapetanom Đanijem Borovinom, te prvim strijelcima Danijelom Žarkovićem i Ivanom Juricom odigrala je odlično, dokazali smo da nam je mjesto u višem rangu natjecanja - rekao nam je sportski direktor kluba Mario Barbić.

Bez obzira kako se nova liga nominalno zvala, novo natjecanje za 'plave' sa Lastova u svakom će pogledu biti zahtjevnija i ne samo u natjecateljskom smislu. Zbog reorganizacije u sadašnju 1.ŽNL Dubrovačko-neretvansku iz 4.HNL trebali bi se vratiti Župa Dubrovačka, Gusar iz Komina i Slaven iz Grude.

- Jasno je da će uz starosjedioce - Croatiu Gabrile, Dubrovnik, Orebić, Hajduk 1932, Metković, Maestral, Grk i Jadran to biti iznimno jaka liga koja će zahtijevati ne samo znatno deblji klupski račun nego i puno jači igrački kada - kaže Barbić dodajući kako je u dosadašnjem natjecanju klubu minimalno trebalo 80 tisuća kuna, dok se u višem rangu ta cifra penje na gotovo dvostruki iznos.
Image and video hosting by TinyPic Kao jedini sportski kolektiv na otoku klub od općine dobiva 'zlata vrijednih' ali ipak nedostatnih 30 tisuća kuna, ostatak se namiruje uz pomoć sponzora. Uprava na čelu sa Predsjednikom Ivanom Iveljom i sportskim direktorom Mariom Barbićem dala se stoga u nimalo lak zadatak pronalaženja novih sponzora, kojih istina za volju na otoku od samo 800-tinjak duša i nema baš mnogo. No bez obzira na to 'omladinci' se nadaju da će među lastovskim prijateljima nogometa naći svoje 'mecene' i na jesen barem u financijskom dijelu donekle bezbrižno krenuti u elitno društvo dubrovačko-neretvanskih županijskih prvoligaša. Veliki motiv i želja svih je da godinu 2012. kada klub slavi 85 godina postojanja dočekaju ostankom u društvu najboljih županijskih ligaša.
- Ne mislimo plesati samo jedno ljeto - tvrde u upravi kluba sa Luža, no za to su nam potrebne i neke igračke prinove. Nekoliko novih mladih igrača sa Lastova biti će priključeno radu prve momčadi. Uprava i stručni štab, u kojem su trener Stjepan Jurica i njegovi pomoćnici Antonio i Srđan Antica, pokušat će privoljeti neke od slobodnih igrača na korčulansko-pelješkom, u nogometnom smislu ipak oskudnom tržištu, da se pridruže momčadi koja je u protekloj sezoni napravila zaista sjajan rezultat. Red je, kažu oni, da se ta momčad i poimenično spomene. Dakle...
Vratari - Joško Rešić i Ivan Rako - igrači obrane Krsto Kvinta, Đani Borovina, Andrijan Srlan, Igor Šantić, Vedran Crnić, Kristijan Simić, Ante Čihoratić
Vezni red - Leone Katić, Lovre Lešić, Ante Pavličević, Viktor Šantić, Ivan Barbić,
Napadači - Daniel Žarković, Ivan Jurica, Nino Ivelja i Masimo Antica. Konkurenciju u momčadi za slijedeće prvenstvo pojačati će i novopridošli - Mateo Crnić, David Genzić, Željan Pavličević i Hrvoje Bošnjak.
Image and video hosting by TinyPic
Tekst - Nenad Kosović
Fotografija - Dinko Oreb
s markopolosport prenio
Nedjeljko Ćendo






Post je objavljen 27.09.2011. u 06:30 sati.