Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Tko u Hrvatskoj reketari?

Crkveni običaj prodaje oprosta (prodaje žiga, pečata, ...) nakon crkvenog odustajanja od metode (dakle, to je crkveni izum) privukao je grabežljivce.
Martin Luther, protestant, ustao je i protiv te prodaje oprosta ...

Društvena uređenja, utemeljena na hijerarhiji nastoje zadržati hijerarhijsku strukturu (jer reformatori ponajčešće nalaze sljedbenike ili su i sami željni hijerarhijskog položaja a ne temeljne reforme (reforme oslonjene na istinskom dosegu civilizacije).

Hrvatska, na pragu pristupanja u EU, nužno je morala provest temeljnu reformu društva (novog hrvatskog društva, ali starih navika ...)
Hrvati i dalje sanjaju carevinu AU, kraljevinu jugoslaviju, sfrj; ali samo sa zamjenjenim ulogama - hrvati na povlaštenim položajima.

Hrvatska je vodila pravedan i oslobodilački rat, ne osvajački. Bez temeljnih (civilizacijskih) iskoraka reformama taj je rat bio uzaludan. Hrvatskom vlada feudalno hijerarhijski vredonosni sustav koji guši sve dobro u Hrvatskoj.
Za (moderno) industrijsko ili polu-industrijsko društvo neophodnaje provedba reformske politike koja će iznjedriti slobodu rada, slobodu tržišta i slobodu političkog izjašnjavanja ...

Za takve slobode neophodno je brutalno (javno i transparentno) prokazati sve reketare u Republici Hrvatskoj (one koji prodaju pečat, ...).

Najpoznatiji hrvatski reketar je Ivanišević, ali on nije reketario po Hrvatskoj ...

Post je objavljen 26.09.2011. u 22:39 sati.