Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Muzej Gradca i arboretum na Makarskoj Rivijeri

np Mastodon – The Hunter LP

S potpuno nekom drugom namjenom sam jučer otišao u Gradac, naj južnije mjesto Makarske Rivijere, točnije snimiti plaže za turističku promociju na tjubu, kad me na šetnici zaustavio lokalni mještanin, Zlatko Zlajo Andrijašević i pozvao me do svoje obiteljske kuće da mi pokaže zavičajni muzej Gradca. Dok smo hodali prema drugoj, centralnoj uvali mjesta, priznao sam mu da mi je ovo prvi put da obilazim Gradac i koliko mi je ustavi neugodno kao Makaraninu to priznati. – Cijeli život prolazim cestom iznad Gradca - studij u Dubrovniku i sve to, a nikada se nisam bolje upoznao s mjestom – pričam mu dok hodamo nedavno uređenom ulicom u kojoj se nalazi njegov dom, a on mi kroz osmjeh kaže – E, sad ću te ja uputiti u par stvari koje inače radim ljeti dok sezona traje. Ugodno sam se iznenadio kad smo došli u muzej. Moderno i sa stilom uređen prostor sa starinama svih mogućih vrsta, ostavili su dojam tradicijskih vrijednosti i stvorili cjelokupnu sliku nekog prošlog vremena kojeg je Zlaja upotpunio pričom vezanom uz sve dijelove postava.

Muzej Gradca - Gradac zavicajna zbirka, Makarska Riviera FULL HD


No, na moje iznenađenje, to nije bilo sve. U sklopu muzeja se nalazi i maleni obiteljski arboretum s raznolikim biljnim vratama, gotovo 200 njih, među kojima se nalaze stabla banana i papra, što mi je posebno bilo zanimljivo za vidjeti.

Gradac museum arboretum - Semiramidin vrt, Makarska Riviera FULL HD


Dakle, ako vas put navede u Gradac, u samom centru mjesta obavezno navratite vidjeti Muzej Gradca i arboretum obitelji Andrijašević, i iznenadite se kao i ja.




Post je objavljen 26.09.2011. u 20:25 sati.