Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

HOT NEW DVD: AC/DC "Live at River Plate"(recenzija)


DVD recenzija objavljena na portalu www.soundguardian.com
AC/DC - "Live at River Plate" (recenzija)

Smatram se srećkovićem jer sam imala prilike uživo odgledati jedan od koncerata sa ove „Black Ice“ turneje, doduše ne u Argentini (kada pogledaš video shvatiš da je to na žalost, jer je atmosfera nevjerojatna u usporedbi s europskim prilikama kako je to lijepo rekao jedan od fanova u bonus dijelu materijala).

Malo se može još nešto reći o AC/DC-ju osim da je ne samo po mome sudu „Black Ice“ album izdan 2008. bio jedan od najboljih albuma uopće te godine, a bogme i jedan od najboljih njihovih albuma, pa je automatski i turneja morala biti dobra, pa iako nisu na setlistama stavili previše novih pjesama (ipak „dečki“ 2013. slave 40.-tu godišnjicu postojanja, pa jel'te imaju što za svirati), svaka je bila sjajna (naravno) a uz to su osmislili rock show (s naglaskom na „rock“) koji do data (a ni od tada) još nisam vidjela - dovoljno grandiozan i spektakularan da ti adrenalim poraste na milion, a istovremeno dovoljno nepredoziran da ti nijednom ne padne na pamet da si došao „gledati“ show, da ti niti u jednom trenutku spektakl ne zasjeni činjenicu da je ovo prvenstveno rock koncert u istinskom smislu te riječi, tako da na kraju ne prepričavaš drugima da je događaj na kojem si bio „spektakl i show“, nego „rock koncert s spektakularnim showom“. A to je vjerujte mi, golema razlika. Pogledala sam koncerte 30.- tak najjačih „spektakularnih“ zvijezda sa svjetske A – liste pa zaista imam s nečim usporediti.

foto: Jovan Lučić

DVD me je samo podsjetio na ono što sam sama doživjela s golemom razlikom publike, a to podosta mijenja doživljaj koncerta, ako je to uopće moguće u slučaju AC/DC-ja. Ono što ćete vidjeti na ovom DVD-ju, a niste bili u Argentini, je eksplozivna bujica gotovo religioznih fanova benda, nepregledno mnoštvo od nekih 70,000 po jednoj večeri (a bilo ih je tri rasprodane !!) što nije baš sad naj od naj, ima zabilježenenih podosta slučajeva i od više duša po jednoj večeri, ali ta se masa doima kao da ih je duplo više. Majke mi. I naravno, ne može se to ne prenijeti na bend ni pod razno, pa je i bend po duplom dozom adrenalina (ma i inače su) iako su matori starci.

Dakle, sve počinje s sjajnom animacijom jurećeg vlaka koji „eksplodira“ - pojavi se ogromna maketa lokomotive na stejdžu,naravno i bend te krene sjajna „Rock'n'roll train“.



Još par vrhunaca ili zanimljivijh dijelova su: nevjerojatna povratna reakcija publike na kultni „Thunderstruck“, presmiješni dio blueserskog „The Jacka“ kada beskrajno ostarjeli, a posve duhom i prstićima na gitari mlađahni Angus Young zabavlja publiku stripteasom; „Hells Bells“ ne može biti loša pa da je izvedu najlošije u povijesti toliko je dobra; na „Whola Lotta Rosie“ se pojavi napuhana gigantska Rosie sa svim jako prenaglašenim oblinama, drugim riječima Rosie je isto ostarjela koka s tonu umetnutih silikona u pozamašna joj prsa i bedra (očito dečkima iz benda ne nedostaje duha); na „Let there be Rock“ Angus pokaže, za svaki slučaj ako još itko u to sumnja, zašto je jedan od najboljih gitarista u povijesti i na kraju sa završnom „For Those About to Rock (We Salute You)“ AC/DC se oproste topovskom salvom. Ah.



Bonus materijal je kraći ali slatki. Animaciju otvaranja koncerta možete pogledati u cijelosti, a „Behind the scenes...“ je odličan film najviše o istinskim fanovima koji su došli na koncerte a koji AC/DC smatraju religijom. Malo šteta što je premali dio posvećen tehničarima jer mislim da i bilo sila zanimljivo da su pričali svaki još po par minuta o svakom od članova. A i nisu od svih članova. Isto tako da je interview s članovima benda jači to jest da nisu u prvom planu bili samo Cliff i Brian, ostalih gotovo da i nema. Bez obzira na to, kratko ali slatko, kako rekoh.

Morate baš mrziti AC/DC da vam ovaj DVD ne bude bomba.


Popis pjesama:

1. Rock 'n' Roll Train *
2. Hell Ain't a Bad Place to Be
3. Back in Black
4. Big Jack
5. Dirty Deeds Done Dirt Cheap
6. Shot Down in Flames
7. Thunderstruck *
8. Black Ice
9. The Jack
10. Hells Bells *
11. Shoot to Thrill
12.War Machine
13. Dog Eat Dog
14. You Shook Me All Night Long
15. T.N.T.
16. Whole Lotta Rosie
17. Let There Be Rock *
18. Highway to Hell
19. For Those About to Rock (We Salute You)

Bonus materijal:
1. Behind the scenes in Buenos Aires (The fan, the roadie, the guitar tech & the meat)
2. Show opening animation – AC/DC Tour animation

sretanyessretan - mrak mrakova

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma


Post je objavljen 19.09.2011. u 21:34 sati.