Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

Nogometno čudo iz Brijesta

Photobucket
Foto : B.Mr.

Veliki, povijesni dan za sve ljubitelje nogometa u osječkom prigradskom naselju Brijest.

Nogomet je živ !

Vjerojatno ste zapazili da se o nogometu već uobičajeno piše kao "najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu". Možda je tome i tako negdje na ovoj zemaljskoj kugli,ali u Brijestu to ne pije vodu.... Naime, skupina entuzijasta pokrenula je nogometni projekt kojega su potom mještani Brijesta zdušno prihvatili kao više nego zanimljivu inicijativu i sad je tu situacija posve jasna. Nogomet je No.1 !!!! Autobus na kat,stotinjak vatrenih navijača,pravo drukanje za svoju momčad,pirotehnika u primjerenom obimu... Sve to,a i malčice više mogli ste doživjeti na gostovanju nogometaša Brijesta kod športskih prijatelja iz Vladislavaca u sklopu 1.kola Lige NS Osijek. Dobro,tekma je ipak tekma,pa su domaćini morali po završetku utakmice potpisati kapitulaciju. Šest golova u mreži domaćih otprilike bi bilo više - manje realno stanje na terenu. E,sad ! Pitate se možda o čemu ja tu talasam !? Ako Vam to još nije jasno , ovdje pričamo o novom nogometnom čudu iz osječkog prigradskog naselja poznatijeg po imenu Brijest. Skupina športskih entuzijasta na čelu s trenerom Suvajac Goranom uspješno je okupila respektabilna nogometna imena koja će bit pravi športski hit u ligi NS Osijek. Tu nema nikakve dvojbe iliti dileme. Razvidno je kako osim Ribić Josipa svi drugi nogometaši su domicilno s Brijesta. To puno toga govori o planovima i dugovječnosti kluba koji stvarajući domaću igračku podlogu permanentno pokušava održati nogometni zanos kod stanovništva ovog djela Osijeka.

Photobucket
Foto : B.Mr.

Stoga smo s velikom pozornošću iščekivali prvu tekmu u Brijestu. U goste je stigla ekipa iz Palače. Okruženje ugodno - domaćinsko , što se tiče događanja prije i nakon odigrane utakmice. Za vrijeme tekme nogometaši Brijesta nisu bili ni malo gostoljubivi. "Petarda" u gostujućoj mreži poticajni je dio za utakmice koje predstoje nogometašima Brijesta u Ligi NS Osijek. Prvenstvo se postepeno zahuktava,pa stoga treba biti oprezan u nastavku natjecanja . Mišljenja sam da momčad vrijedi za kudikamo veći stupanj športskog natjecanja ...

Photobucket
Foto : B.Mr.

U narednom kolu nogometaši Brijesta idu na noge igračima Erduta. Tko malo bolje prati športska događanja svjestan je činjenice kako će na toj tekmi biti prave športske borbe u kojoj je pobjednik neizvjestan. Usput spominjem kako će na put u Erdut krenuti navijački konvoj s Brijesta, gdje je upitno da li će najavljena dva autobusa biti dostatna za sve navijače koji se spremaju na put. Bit će to prava nogometna fešta , stoga tko može ne treba propustiti taj velebni športski događaj.

Toliko za sada o hrvatskom klupskom nogometnom čudu s Brijesta.

Športski pozdrav !

Tekst : Daltoni'os

NK Brijest - NK Palača 5:0

Natjecanje : Liga NSO , 2. kolo
Datum: 17. 09. 2011.
Vrijeme: 16:30.

Igralište : NK Brijest.
Gledatelja : 100.

Suci : Robert Nađ (Osijek), Josip Čuić (Čepin), Igor Schrempf (Tenja).
Delegat : Miroslav Jelić (Osijek).

Brijest : Tomislav Živko,Mario Nikšić,Alen Ivanović,Josip Ribić,Vinko Služek,Stipe Grubišić,Josip Dopsaj,Dario Mamić,Petar Dujmović,Igor Rožmarić (C),Danijel Almaši.

Pričuvna klupa : Saša Malinović (p.v.),Jure Grubišić,Marjan Cvetković,Sreten Ribić,Boris Rožmarić.

Trener :Goran Suvajac

Palača : Bojan Radanović,Slobodan Stoisavljević,Nikola Sladić,Zoran Starčević,Sandro Samardžić (C),Bojan Kovačević,Minja Živković,Igor Pribilović,Vladimir Maričić,Goran Maričić,Vladimir Perić.

Pričuvna klupa : Nenad Samardžić,Dragan Starčević,Vladimir Barošević.

Trener : Nenad ŽivkovićPost je objavljen 21.09.2011. u 09:54 sati.