Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Quarantine 2: Terminal (2011)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Zrakoplov koji leti iz Los Angelesa sa omanjim brojem putnika pogođen je nepoznatim virusom. Kada se spusti, cijeli terminal je stavljen pod karantenu, a grupa preživjelih mora naći izlaz, dok zaraženi hodaju među njima...



Prije nešto manje od tri godine pogledao sam remake španjolskog filma Rec, imenom Quarantine, koji se prikazivao u hrvatskim kinima. Remake me je ugodno iznenadio, bio je dosta dosljedan i iz kina sam izašao dobro raspoložen. Godinu dvije kasnije dobivamo novi nastavak španjoskog horrora, Rec 2, a s njim malo poslije i Quarantine 2, koji na svu sreću nije vezan uz serijal i nije ničiji remake. Prijašnji filmovi postali su popularni po klaustrofobičnim prostorima i po takozvanoj ''drmajućoj'' kameri. Međutim, ovdje se situacija znatno mijenja i umjesto apartmana zgrade, selimo se na sam zrakoplov i na aerodrom, što je također dosta klaustrofobično i prilično novo, a drmajuća kamera je prošlost. Te dvije stvari su mi bile dovoljan pokazatelj da se uputim u gledanje filma. Bez pomoći nekih portala ne bih ni skontao da je uopće izašao nastavak, jer je vjerojatno bila dosta mala najava, te se film ne prikazuje u regiji. Quarantine 2 nakon ovih par prednosti što sam naveo i dalje nije uspio biti bolji od svog prethodnika remakea, pa je tako ispao samo solidan film kojeg treba samo jednom pogledati.



Drago mi je što nisu previše počeli izmišljati o zaraženima, oni su takvi kakvi jesu već godinama otkako se pojavljuju u horroru, ali i to gledatelju može pomalo dosaditi, jer su svi stereotipi zaraze pomalo klasična, ali monotona roba. Neloše izgledaju, kamera se trudi što više izbjeći scene koje ih prikazuju u punom aktu...slike koje ovdje možete vidjeti jedne su od par vidljivih scena. Zarazni su dinamični, ima ih podosta i scene s njima su, hvala nebu, najbolji kadrovi filma. Gluma bi bila neki prosjek sa izraženim dobrim prikazom histerije i nervoze likova, koji su kao karakteri poprilično iritantno napravljeni, te se ne vežeš ni sa kim. Načini ubojstava nisu ništa posebno, ugrizi čine svoje, a ubijana od strane pozitivaca su ponešto zanimljivija i atmosferičnija. Napetosti u par trenutaka ima dosta, ali negdje pri sredini filma, kada se dovršava upoznavanje sa likovima, film kreće u blagu nezanimljivost, jer otprilike si svjestan što će se kasnije dogoditi, a nažalost, predvidljiv je i sam kraj. Radnja je ok, dosta je jednostavna i priča koja je tekla tokom filma nije ostavljala neke loše dojmove.



Nisam siguran trebao li se napraviti ovaj nastavak, ali sam siguran, kada već postoji, da biste ga trebali barem jednom pogledati. Ne vjerujem da ćete ga se kasnije išta posebno sjećati. Quarantine 2 je ok horror, ali samo OK.

Post je objavljen 11.09.2011. u 19:55 sati.