Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineistra11

Marketing

Prodaju 68 oštećenih nekretnina

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama - APN, ponovno je ponudila temeljem Javnog nadmetanja na prodaju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske. Riječ je o 237 nekretnina na području 10 hrvatskih županija koje su poslije Domovinskog rata kupovane za potrebe stambenog zbrinjavanja kako prognanika tako i izbjeglica.

S područja Sisačko-moslavačke županije, nekretnine Split ponuđeno je 68 objekata i to najviše s područja Grada Gline 14, zatim Novske 12 nekretnina, te Petrinje 11. Zainteresirani mogu kupiti nekretnine i na području Općina Donji Kukuruzari (3), Dvor (3), Gvozd (7), Majur (1), Popovača (2), Sunja (7), Topusko te Grada Hrvatska Kostajnica (4). Treba napomenuti da je riječ o nekretninama koju su ili devastirane ili srušene, a cijena im se kreće od 7.635,96 kn koliko vrijedi srušena kuća u selu Kričke na području Grada Novska, pa do oštećene kuće s gospodarskim objektima u Glini, čija je početna cijena 198.437,74 kune.

Jedan dio nekretnina je već bio ponuđen na prodaju ranijim natječajem, no očigledno je da nije bilo interesa, pa se ponovno nude, ali što je zanimljivo po istim cijenama kao iz ranijih natječaja. Kako ovo nisu objekti za stanovanje jer je riječ o oštećenim ili devastiranim objektima, ipak mogu biti zanimljivi u svrhu poticanja seoskog turizma ili pokretanja neke druge gospodarske djelatnosti. Pravi investitor već će znati što učiniti s kupljenim nekretninama jer se ipak nude po relativno povoljnim cijenama, iako bi se trebalo voditi računa kod ponavljanja natječaja, da su neke od nekretnina trebale s cijenama ići dolje jer nisu prodane u prvom pokušaju.

Post je objavljen 20.09.2011. u 10:02 sati.