Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matejuska

Marketing

Mislim hrvatcki

Dragi moj hrvatcki dnevniče,

Ja ti u zadnje hrvatcko vrime ne pratin baš hrvatcku politiku jer mi je dosta hrvatckog svega. Malo sam hrvatcki zgađena od hrvatckog lopovluka, hrvatckih laži i hrvatcke gluposti.

Međutim, ponekad ipak prošetam po ovim našim hrvatckim internetckim stranicama i pročitam naše hrvatcke članke napisane od strane hrvatckih novinara. Tako sam eto i ovog hrvatckog jutra uočila, nit hrvatcki kriva nit hrvatcki dužna, jedan hrvatcki članak u kojem hrvatckim slovima jedan hrvatcki kolumnista prepričava šta je sve naša hrvatcka premijerka rekla na hrvatckom saboru hrvatckog hadezeja. I hrvatcki san se prenerazila kad san vidila da je hrvatcka Jadranka rekla hrvatcki sljedeće:

"Ovo je trenutak kad moramo okupiti sve koji misle hrvatski i misle za Hrvatsku".

I sad se ja onako hrvatcki zbunjeno mislin kako to ona pobogu hrvatcki misli da tribaju okupit sve koji hrvatcki misle hrvatcki?

Kako se, naime (pardon, hrvatcki naime), misli hrvatcki? Da li to znači da kad se ja onako u hrvatcko jutro probudim i protrljam one moje hrvatcke krmelje, tribam isti hrvatcki čas počet hrvatcki mislit o mojin hrvatckim planovima za taj hrvatcki dan? U hrvatckom skladu s tim, zbacila san sa hrvatcke mene moju hrvatcku pidžamu i otišla u moje hrvatcko kupatilo i hrvatcki temeljito oprala moje hrvatcke zube i pripadajuće im moje hrvatcko lice.

Onda san na mom hrvatckom špakeru skuvala moju hrvatcku kavu i ukjučila moj hrvatcki konpjutor. Dok su se moji hrvatcki windouwzi hrvatcki dizali, razmišljala san šta ću danas kuvat za moj hrvatcki ručak. Na svu moju hrvatcku sriću, pošto san hrvatcki nedavno ostala bez mog hrvatckog posla, moj hrvatcki ručak je hrvatcki jednostavan i hrvatcki skroman. Zato u mom hrvatckom dućanu ne triban kupovat puno hrvatckih namirnica za hrvatcku mene i mog hrvatckog sina.

Ipak, koliko god hrvatcki jednostavan bija moj hrvatcki ručak, onako hrvatcki odgovorno san pomislila da mi je najboje uopće ga i ne kuvat, nego se onako hrvatcki uvalit mojoj hrvatckoj materi na njen hrvatcki ručak, tako da mi ostane više hrvatckog vrimena za mislit hrvatcki. Zašto bi ja trošila moje dragocjeno hrvatcko vrime na hrvatcko kuvanje kad ga mogu hrvatcki iskoristit za mislit hrvatcki.

Moja hrvatcka mater me je poslala u hrvatski lipi kurac i onako hrvatcki mi preporučila da si nađem neki hrvatcki posal i prestanen joj se hrvatcki uvaljivat na njene hrvatcke ručkove jerbo da je njoj hrvatcki dopizdilo sa svojon hrvatckon penzijon hrvatcki hranit svoju hrvatcki odraslu hrvatcku nezaposlenu dicu.

Ja san joj onako hrvatcki replicirala da je hrvatcki dobro činit hrvatcko dobro i da bi tribala bit hrvatcki ponosna šta njena hrvatcka ćer oće mislit hrvatcki.

Nisan naišla na hrvatcko razumijevanje od moje hrvatcke matere pa san onako hrvatcki ojađena ošla svome hrvatckom domu i stala naokolo slat hrvatcke molbe za hrvatcki bilo kakav posal. Hrvatcka većina hrvatckih poslodavaca mi uglavnon odgovara da san hrvatcki prestara i da njima tribaju hrvatcke mlađe osobe za njihove hrvatcke poslove.

Onda san hrvatcki odlučila da mi je najboje hrvatcki se bogato udat ali san hrvatcki zapanjeno otkrila da su svi hrvatcki bogati muški ili već hrvatcki zauzeti ili hrvatcki pritvoreni. Ovi šta su hrvatcki pritvoreni znači ne dolazu u hrvatcki obzir, tribala bi hrvatcki čekat da ih puštu iz hrvatckih zatvora. Dobro, neke puštu hrvatcki brzo, pod uvjeton da volu hrvatcki glisirat i hrvatcki usmrćivat nehrvatcke turiste po hrvatckom Jadranu. Međutin ti su hrvatcki okrutno kažnjeni hrvatckon zabranon upravljanja hrvatckin prometalima, a šta će mi hrvatcki bogatun koji me ne može hrvatcki provozat po hrvatckin morima i hrvatckin cestama.

Tako mi je proša još jedan moj hrvatcki nezaposleni dan. Uskoro će hrvatcka noć, koju ću provesti iščekujući novi hrvatcki dan.

Pridvečer me nazva moj hrvatcki brat i pita da kako san.

- A sjebano.
- Misliš...hrvatcki?






Post je objavljen 20.09.2011. u 09:46 sati.