Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/travels

Marketing

IAA (Frankfurt Auto Show 2011) (I)..

Imao sreću, imao priliku pa smo odlučili posjetit najveći auto show u Europi. Kad kažem najveći tada stvarno mislim najveći. Za cijenu od 15€, koliko je koštala ulaznica u nedjelju, mogli ste vidjeti najnovije modele, nove koncepte, predivno uređene paviljone.
Osobno smo krenuli sa autima, što znači da morate još platit 11€ za parking, ako se mislite parkirati najbliže ulazu u velesajam.
Zbog ogromnog broja slika koje mislim ugurati u ove postove (čak 30 po postu) morati ću prepoloviti post na dva dijela.
Da ne duljim previše sa tekstom krenuti ću pisati po paviljonima, dijeleći post na proizvođače, pisati malo o samome uređenju, ponudi, te mogućnostima na tim štandovima.

Odmah na početku moram napomenuti da smo hodali 7h konstanto i vidjeli oko 85% velesajma. Sa time da nismo previše bili na jednom mjestu uvijek, te imali malu pauzu za ručak i pivo. budući da smo stigli tak oko 11, bilo je već debelo prekasno da se zapišemo za neke testne vožnje, tako da o tome ne mogu pisati.
Također zbog ogromnog broja slika, nisam slikao svaki auto, već samo najnovije modele, te svjetske premijere.


BMW:


Photobucket
Čim uđete u paviljon 11 pozdravi vas BMW-ov ogromni prostor.

Photobucket
Mjesto je bilo podijeljeno na dva dijela gdje se na povišenom nalazila staza na kojem ste mogli testirati automobile.

Photobucket
Broj automobila koje je BMW dogurao u sajam je bio ogroman. U svaki auto je bilo moguće sjesti, na bilo koje mjesto. I to od najmanjih do najluksuznijih modela. Što je pohvalno, budući da nećete imati uvijek šanse sjesti u M5,BMW 6 kabrio, ili BMW 7.

Photobucket
Kao što sam rekao jedine slike što ću stavljati su koncepti ili nove najave, jer nema smisla slikati svaki auto.

Photobucket

Photobucket
BMW-ov koncepti I8. Auto koji će voziti Tom Cruise u novoj Nemogućoj Misiji. Auto stvarno izgleda prebolesno, te predivno. Ovaj auto je najavio trend koji ćete primijetit kod svih novih koncepata koje auto industrija nudi. Auto ima hibridni pogon naravno.

Photobucket
Verzija za svaki dan i normalnog čovjeka. Pogon električni.

Photobucket
Naravno za dobiti osjećaj luksuznosti, samo morate staviti auto iza ograde da nitko ne može doći do njih.

Iz BMW-a mogu zaključiti da bih kupio jedino Z4. Ostali auti za svoju veličinu te luksuznost, su mi premali. Imam više prostora u svom Passatu nego u BMW5. Ipak za prvi paviljon bili fascinirani.

MINI
Mini se nastavio na BMW-ov prostor.

Photobucket

Photobucket
Iako je Mini imao lijepi prostor, sav u crnome, ovo je jedini novi model koji je predstavljan. Iako pod novi ne mogu baš reći novi jer Mini se po meni nije nešto promijenio, niti iznutra a niti izvana. I dalje je mali. Ja ga osobno ne bi kupio.

Rolls Royce

Photobucket
Imao jedan model na rubu paviljona. Naravno niste mogli doći i sjesti u njega.

Photobucket
Model Phantom ipak i sa daljine jednostavno izgleda zadivljujuće i snažno. Kad stojite pokraj njega stvarno imate osjećaj da onaj koji ima taj auto dobiva sa njime određenu moć i prestiž.

Honda:

Prostor sam za sebe od Honde iako veći nije bio nešto posebno.
Ne znam ako ste vidjeli već, ali predstavljam vam novu Hondu Civic

Photobucket

Photobucket
Iskreno mi se baš ne sviđa. Auto se toliko pomaknuo od originala da je to previše. Sad izgleda kao neki monovolumen. Skroz previsok, izgubio onu sportsku niskost. Ne znam ako se vidi ovdje, ali auto je stvarno preveliki. A opet unutra ništa posebnog.


Na ovome mjestu bih morao stati i reći par stvari oko mazanja očiju. Naime većina ovih auta ima jednu manu. A to je da su svi nalickani do maksimuma. Ovi auti su za kataloge, ogromne felge, niskoprofilne gume. lajsne, etc. Ako mislite kupiti ove aute, uglavnom vam neće izgledati ovako. Većina izloženih modela imaju skoro za 40-60% veću cijenu od osnovnog modela. Pa imajte to na umu. Marketing ipak radi svoje.


Ford:

U nastavku istog paviljona na ne prevelikom prostoru smjestio se Ford.
Uz svjetske primjere svojih nabrijanih inačica običnih modela

Photobucket

Photobucket
Samo da se ubacim da Fiesta izgleda jako lijepo. Nažalost nisam se sjeo u nju. Ovo ovdje je ipak koncept, iako mi izgleda kao da je spreman za masovnu proizvodnju.

Moram napomenuti da mi se novi Mondeo sviđa. Nemam sliku nažalost. Veliki auto sa puno prostora, izgleda puno agresivnije nego stari. Naravno ogromne felge ludog dizajna su podigli sliku, ali svejedno.

Ford je predstavio i novi koncept

Photobucket

Photobucket

Kao što vidite, i vidjeti ćete, svi novi koncepti imaju par stvari zajedničko. Nestala je kupa na zadnjem sjedalu. Znaci svaki auto će imati max. 4 ljudi unutra. Nema mjenjača, veće se u sredini auta proteže most koji dijeli pljevu i desnu stranu. Većina vrata se otvaraju prema gore. Naglasak je na lakoći, svjetlini te puno stakla. Osobno mi se jako sviđa. Ako će takvi koncepti ikad biti mogući. Jer staviti sjedalicu za djecu ovdje ili imati prtljažnik, nisu pojmovi koji su bitni koliko futuristički izgled.

Idemo dalje:

Volvo:

Photobucket
Ovdje ću samo staviti koncept vozilo, jer nisu baš imali neke modele za koje niste čuli ili neke svjetske primjere. Sve u svemu auti su mi bili dostupni za razgledavanje. Volvo kao i uvijek ima lijepe automobile, ali ništa posebno. Uzeo bih nešto drugo za tu cijenu. Plus imaju najodvratniji komadni pult u autu koji sam do sad vidio. Kao daska za rezanje sa gumbima.

Opel:


Photobucket
Veliki prostor u crno žutoj boji, prelijepih linija. Jedan od većih prostora te jedan od ljepših i posebnijih.

Evo još jedna primjera:
Nova Astra GTC
Photobucket

Photobucket
Auto izvana i iznutra izgleda predivno. Sa velikim prednjim panoramskim staklom, imate osjećaj da je cijeli auto od stakla. Vrlo kvalitetni materijali, ugodni oku i dodiru. Za auto sa 3 vrata, iza čak i nije previše klaustrofobično. Sve u svemu jedan od automobila koje bih kupio bez pardona.

Toyota:
Na bijelom štandu (moram koristit tu riječ) iza Opela staja je u kontrastu Toyota.

Novi Yaris:
Photobucket
Za koji kolegica koja ga ima veli da je ovaj ružniji. Prednja maska se malo promijenila. Auto je 20cm duži i to cijeli u prtljažniku, međutim izgubio je mogućnost da se zadnja mjesta pomiču unaprijed. Što je po meni ipak bilo bolje.

Novi koncept:
Photobucket
Stvarno šteta da se niti u jednonog nije moglo bar ući.


Ufff, evo to je to za sada. Još vas očekuju Mercedes, Lexus, Smart, Peugeot, Citroen, Land Rover, etc. Sljedeći post za 2 dana.

P.S.

Pozdrav iz Njemačke.




Post je objavljen 20.09.2011. u 10:15 sati.