Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

Marketing

U Koprivnici je izgrađena šparna hiža

Da stvar bude gora, sad će zbog novih propisa o energetskoj iskaznici to biti još i teže. Prema novim propisima, svaki će objekt morati imati energetsku iskaznicu, viši razred garantira bolju cijenu zgrade i lakšu prodaju. Na nesreću, mahom lakomi investitori, u želji da zarade što više, premalo su vodili računa o energiji, pa sad moraju prodavati zastarjele novoizgrađene stanove koji troše mnogo energije. Zbog svega toga je primjer iz Koprivnice šaka u oko svim lakomim investitorima i građevinskim tvrtkama iz svih sredina. Da ne bi otišli predaleko, koprivnički primjer nepremičnine Hrvaška
niskoenergetske gradnje bjelodano svjedoči o tome da su u Čakovcu zgrade POS-a građene na neadekvatan način, a ceh će plaćati ili plaćaju stanari.

Drugim riječima, iako su u Čakovcu sve znali jer se godinama o tome piše (a dio tvrtki iz Međimurja gradio je niskoenergetsku zgradu u Koprivnici o kojoj je riječ), nisu reagirali na vrijeme i Čakovec je opet ostao na zapećku, a mogao je već dugo biti za primjer. Da stvar bude drastičnija, u Međimurju imamo Međimursku energetsku agenciju, imamo REDEA-u s većim brojem zaposlenih, imamo ČAKRA-u i tako dalje, a sad se potiho spominje da nemamo takozvanog koordinatora za uštedu energije ili slično, kao da je to najvažnije.


Post je objavljen 19.09.2011. u 09:18 sati.