Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gamba

Marketing

Djeca u kuhinji

Subotama bi djeca nešto jela. Što baš moraju jesti svaki dan? No, dobro, ajde neka. U zadnje vrijem sam tome posvatio malo vise vremena pa onda nas troje subotu prijepodne provedemo kuhajući. Naravno, ja znam isto koliko i oni ali zato je tu neiscrpni izvor informacija na internetu. Ja trazim jednostavne recepte na Coolinarici, isprintam, cijeli tjedan skupljam sastojke a u subotu ujutro kaos. Ovaj tjedan je na redu bio Quiche Loraine. Recept mi se činio jednostavan, osim što koristi kiselo vrhnje :( koje mi je malo teže naći.
Svi sastojci
Coalhada je zamjena za Dukatovo plavo kiselo vrhnje. Okus ima više kao jogurt, onaj integralni, nekada zeleni :) Industrijski dimljeni špek, brazilska verzija sira s rupama, bijeli papar... Svi sastojci su na broju. Još jučer navečer sam naišao na prvi izazov (chalange:)) kad sam shvatio da je punica odnijela kuhinjsku vagu u Campos. A kako mi je Campos mrvu van ruke, prijatelj google je ponudio alternativno rješenje. Koliko čaša brašna ima grama:) Da, a kolika je zapremnina čaše? 2 ili 2.5 dcl??? Prvo sam naravno uzeo mjerku za tekućinu, izmjerio koliko je 2.5 dcl i provjeravao koja čaša odgovara.
Problemi s kolicinama
Nakon nekoliko neuspjelih pokusaja zakljucio sam da je casa sa odojcima taman. 2.5 dcl ili 100 g brasna. Tako kaze google.
Jel casa 2 ili 2.5 dcl?
Malo brasna
Onda su se Nina i Dora bacile na posao i ubrzo je prhko tijesto bilo zamijesano.
Maslac u listicima
Gotovo tijesto
Nina ga je strucno umotala u foliju i pohranila u hladnjaku dva sata. Taman da odemo do shoppinga. Nesto pregrist :)
Spremno za frizider
Nakon dva sata, ja režem špek dok ga njih dvije marljivo tamane i kad eto ti novog problema nema valjka za tijesto. Punica je i njega odnjela sa sobom. A onda smo svo troje na razno razne načine valjali tijesto dok nije postalo dovoljno tanko.
Pojedose mi spek
Razvaljano tijesto
Tijesto spremno
Poslozeni spek
I nakon punjenja sa špekom sirom i preljevanja umakom od jaja i kiselog vrhnja, Quiche je spreman za pečenje.
Spremno za pecenje
Operacija je bila dosta zahtjevna i iziskivala je puno koncentracije. Toliko da je Dora zaspala prije ručka a Nina za vrijeme. Ali recept je uspio:) Ako želite efikasno uspavati djecu napravite Quiche.
Quiche Loraine


Post je objavljen 17.09.2011. u 22:14 sati.