Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrzenicadvd

Marketing

Članovi DVD-a Hrženica postigli zapažene rezultate na županijskom natjecanju u Varaždinu

Nakon održanih 20-tak različitih vatrogasnih natjecanja u Varaždinskoj županiji tijekom ljeta, aktivnosti u ovom području vatrogasnih aktivnosti svoj su ovogodišnji vrhunac sezone doživjele uspješnom organizacijom po svim pokazateljima rekordnog 5. Natjecanja vatrogasaca i 9. Natjecanja vatrogasne mladeži Varaždinske županije. Manifestacija je održana 11. rujna 2011. godine pod pokroviteljstvom župana Varaždinske županije Predraga Štromara, a domaćin ove županijske smotre vatrogastva bio je grad Varaždin, odnosno stadion Sloboda i sportsko igralište 5. Osnovne škole Varaždin.U okviru natjecanja nastupio je rekordan broj od oko 2100 sudionika, od čega 1000 pripadnika vatrogasne mladeži i 200 njihovih voditelja svrstanih u 100 odjeljenja, 81 seniorsko odjeljenje s 810 natjecatelja te i 100-njak članova sudačkog i tehničkog osoblja. U odnosu na prethodna županijska vatrogasna natjecanja, nastupio je rekordan broj sudionika, odnosno jedna petina ukupnog broja članova vatrogasnih organizacija na području županije. Posebno raduje veliki broj odjeljenja djece odnosno mladeži, što zasigurno ukazuje na pozitivan trend povećanja interesa za vatrogastvo među djecom, ali i razumijevanje glede potrebe za kvalitetnim radom s mladima od strane vatrogasnih organizacija.

Među dječacima u dobi od 6 do 12 godina titulom prvaka Varaždinske županije okitili su se članovi DVD-a Čanjevo, ispred vršnjaka iz DVD-a Donji Kučan i DVD-a Vidovec. Među njihovim vršnjakinjama u vježbi s brentačama i štafetnoj utrci najuspješnije su bile djevojčice iz DVD-a Donja Voća, ispred DVD-a Šćepanje i DVD-a Varaždinske Toplice.
U kategoriji muške mladeži (12-16 godina) prvo je mjesto osvojio DVD Novi Marof ispred DVD-a Donja Voća i DVD-a Gornji Kučan, dok su u kategoriji ženske mladeži najuspješnije bile članice DVD-a Radovan, ispred vršnjakinja iz DVD-a Gornji Kučan i DVD-a Brstec.
U sklopu natjecanja održane su i Igre vatrogasne mladeži Varaždinske županije, a koje zapravo predstavljaju splet zabavnih igara s vatrogasnom tematikom. Najuspješniji u ovom zanimljivom natjecanju bili su dječaci iz DVD-a Donja Voća, DVD-a Ivanec i DVD-a Sveti Đurđ te djevojčice iz DVD-a Šćepanje, DVD-a Vidovec i DVD-a Biškupec. Među njihovim starijim kolegama najbolji su bili članovi DVD-a Donja Voća, DVD-a Gornji Kučan i DVD-a Salinoveca, a među članicama vatrogasne mladeži pobijedile su članice DVD-a Ljubešćica ispred DVD-a Ivanec.U najjačoj seniorskoj muškoj “A” kategoriji naslov županijskih prvaka pripao je članovima DVD Biškupec s izvedenom vježbom za manje od 30 sekundi, ispred DVD-a Novi Marof i DVD-a Kneginec Gornji. Među ženama u “A” kategoriji pobijedile su članice DVD-a Oštrice, ispred DVD-a Leskovec i DVD-a Biškupec.

U muškoj “B” kategoriji, s dodatnim bodovima na godine starosti, županijskim su prvacima postali članovi DVD-a Varaždin, ispred članova DVD-a Novi Marof i DVD-a Vrtlinovec. Među njihovim vršnjakinjama pobijedile su članice DVD Biškupec, ispred DVD-a Šćepanje i DVD-a Breznički Hum.
Nastupilo je i odjeljenje Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina kao jedino u “B” kategoriji za profesionalne vatrogasne postrojbe.Svoje vrlo pohvalne riječi za sveukupnu organizaciju ove manifestacije prigodom službenog zatvaranja natjecanja izrazili su zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković, kontrolori natjecanja od strane Hrvatske vatrogasne zajednice Mijo Brlečić i Zlatko Orsag, predstavnici Sveta Podravske regije Gasilske zveze Slovenije, predstavnici sponzori i ostali gosti. Ceremonijal zatvaranja odnosno samo natjecanje vodio je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kovaček, dok se svim sudionicima i gostima natjecanja zahvalio predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Biškup.
Na državno natjecanje 2012. godine plasirala su se po 3 prvoplasirana odjeljenja u svim seniorskim kategorijama, odjeljenja vatrogasne mladeži u dobi od 12 do 16 godina te žene “B” DVD-a Drašković, s obzirom da su njihove kolegice iz DVD-a Biškupec, aktualne državne prvakinje, obranile titulu županijskih prvakinja te time otvorile put na državno natjecanje dodatnom odjeljenju u svojoj kategoriji.Na županijskom natjecanju sudjelovalo je i više od 50-tak članova DVD-a Hrženica razvrstanih u 4 desetine. Zapažene rezultate postigla je muška ekipa djece 6-12 godina koja je zauzela odlično šesto mjesto te su članovi osvojili zlatne medalje u konkurenciji od 50 ekipa, dok je miješana ekipa DVD Hrženica II zauzela 45. mjesto te brončane medalje. U kategoriji ženske djece srebrne medalje osvojile su članice naše ženske ekipe zauzevši vrlo dobro 11. mjesto. Muška "A" ekipa je u najjačoj seniorskoj konkurenciji osvojila dosta loše 5. mjesto. S obzirom na vrlo dobar rezultat vježbe od 35,1 sekunde još uvijek imamo velike šanse sudjelovati na državnom natjecanju vatrogasaca, budući da će pravo ostvariti osim prvoplasiranih, još dodatnih 10 najboljih natjecateljskih desetina iz cijele Republike Hrvatske. Nažalost jedan neugodan i vrlo bolan pad člana ekipe na štafeti bio je presudan te na žalost nismo uspjeli izboriti izravan plasman na državno natjecanje.Na županijskom natjecanju sudjelovale su i ekipe iz naše Vatrogasne zajednice općine ( Sveti Đurđ- djeca muška s osvojenim 32. mjestom, Sveti Đurđ- muška "B" ekipa s osvojenim 8. mjestom te DVD Komarnica Ludbreška- djeca muška sa osvojenim 49. mjestom). Nažalost, kako u našoj općinskoj zajednici djeluje ukupno 6 dobrovoljnih vatrogasnih društava, krajnje je žalosno i neodgovorno od vodstva ostalih društava da se ni sa jednom ekipom nisu pojavili na navedenom natjecanju te se nadamo da će se od sada dio financijskog kolača dijeliti isključivo prema radu pojedinih vatrogasnih postrojbi.S obzirom da smo nastupili sa 4 natjecateljske desetine, bili smo najbrojniji DVD sa područja ludbreške regije, a rezultatima smo još jednom dokazali kako nam u regiji nitko ne može parirati. Nadamo se kako će se trud i rad naših članova isplatiti te kako će nam se ostvariti želja da obnovimo vozi park novim kombi vozilom povodom obilježavanja 140 obljetnice jer kao najstarije seosko dobrovoljno društvo to i zaslužujemo, a nadamo se pomoći državnih, županijskih ali i lokalnih vlasti.

REZULTATI

Post je objavljen 17.09.2011. u 14:37 sati.