Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/valivolitorte

Marketing

SALATA OD JEČMA S DIMLJENOM ORADOM



Vali voli torte, ali voli i salate, a buduci da nekoliko kila viška ne mrda s mjesta, na redu je salata! Lagano, zdravo i ukusno, a ručak je obavljen!

Sastojci:
1 šalica ječma (ja sam ga namočila večer prije, uvijek to radim)
1 glavica luka
1 zelena paprika
1 crvena paprika
pola manje bundeve
2 fileta dimljene orade
sok jedne limete
maslinovo ulje
sol, papar
peršin

Priprema:
Namočeni ječam isperite, promijenite vodu i kuhajte oko 1 h. Zatim ga procijedite i stavite sa strane. Na maslinovom ulju pirjajte luk, zatim mu dodajte papriku i bundevu narezane na kockice. Sve skupa pirjajte 10-15 minuta. Pomiješajte s ječmom, dodajte još malo maslinovog ulja, sol, papar, peršin, sok od limete te oradu kojoj ste ogulili kožu i narezali na manje dijelove. Sve skupa promiješajte i uživajte u laganom ručku nakon kojega ćete se baš dobro osjećati!

p.s. Prvi put sam u ječam, dok se kuhao, ubacila kombu algu. Navodno ju je dobro kuhati zajedno s namirnicama koje napuhavaju. Nije dala nikakav okus, izvadila sam je van i bacila, a mislim da se može i pojesti.

Post je objavljen 17.09.2011. u 10:38 sati.