Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/junac

Marketing

Ugovor o dejtanju

Istekla mi pretplata pa kod svog mobilnog operatera mogu uz produžetak ugovora dobiti novi mobitel za kunu. Ali ako potpišem na 24 mj. Za 12 već moram nadoplatiti koju stoticu. Isplatilo bi mi se i preći na korak višu tarifu. Em bolji mobitel, em mi bi mi sad i trebala neka moćnija tarifa.

Jer skužio sam da kad se s nekim „češće viđaš“ da se češće i čuješ. Pa brzo potrošim te besplatne minute koje imam. A čim prekoračim, račun se podupla.

Ali ako uzmem višu tarifu, moram bar 6 mjeseci biti na njoj. A kaj ak ona (cura, ne tarifa) mene napuca za 2 mjeseca!? A ja s ugovorom na 24, trajnim nalogom i još 4 mjeseca nepotrebno visokom tarifom!

Rizik je to, rizik…

Trebali bi sklopiti nekakav dogovor (cura i ja, ne mobilni operater i ja) o viđanju u trajanju od minimalno 6 ili koliko već mjeseci.

Polako uviđam da brak i predbračni ugovor generalno i nisu toliko loša stvar. Ali prerano je za to. Zaruke i dalje zvuče isuviše ozbiljno. Jedna poznanica se „predzaručila“. Što god to značilo. Ali to mi je i dalje preobvezujuće.

Ugovor o dejtanju. Tako nešto bi mi trebalo. Može i na neodređeno, ali uz klauzulu: „ako se dejtanje prekida nakon manje od 6 mjeseci od dana sklapanja ovog Ugovora, potpisnici su dužni nastaviti telefonski i/ili sms kontakt istovjetnog intenziteta u vremenu preostalom do isteka spomenutih 6 mjeseci“.

Nikad nisam imao neki stav o predbračnom ugovoru, ali sad vidim da je to odlična stvar! A i neophodna na kraju krajeva. Pa mislim, mjesec i pol nakon, kod nje je moj miniwash, produžni, grablje i tri kile jabuka, a kod mene njen dvd player, kratke hlače i majica njenog starog, sestrin negliže i pola kile suhih smokava iz Metkovića! A ni dva mjeseca! Nismo se počeli ni ljubit s jezikom! Kaj tek ljudi imaju jedni kod drugih nakon nekoliko godina dejtanja, hodanja, spavanja, predzaruka, zaruka...?! Nemre to bez predbračnog...

Post je objavljen 16.09.2011. u 16:33 sati.