Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marole

Marketing

Svijet 14 dana

Sloboda govora mržnje

Tri najpoznatije švedske novine ukidaju lažne komentare na svojim internetskim stranicama. Od sada će se moći komentirati isključivo preko vlastitog Facebook profila. No čini se da vođe tih medija nisu baš najbistrije. Postoji li išta lakše od napraviti lažan profil na Facebooku. Treba se pomiriti. Internet nema nikakve cenzure, on je ideal kome su težili prosvjetitelji od najranijih feudalnih dana. Jednakost sviju sa slobodom govora - mržnje, uvreda, blaćenja. Kad vidiš te komentare, promisliš da ni komunizam, ni diktatura nisu bili tako loši, kao što se čine na prvu.

Kad te pobijedi invalid

Atletičar s invaliditetom Oscar Pistorius plasmanom u polufinale neparasvjetskog atletskog prvenstva podigao je jako puno tartanske prašine. Je li to zato što je Oscar čudo ili zato što mu proteze od 18 tisuća dolara davaju prednost nad atletičarima koji trče vlastitim nogama. Zamislimo sad da dopuste altetičarima s invaliditetom da trče maraton s kolicima. Na nizbrdici bi zaista bili u prednosti pred normalnim natjecateljima, ali na uzbrdici – teško. Njih bi u doping kontroli trebalo testirat, imaju li možda kakvo pogonsko gorivo. Nema tu pravog odgovora treba li im dopustiti sudjelovanje s 'normalnim' natjecateljima, ali ja mislim da je veći problem što je danas važno u sportu pobijediti, a ne sudjelovati. Kako 'normalnima', tako i invalidima.

Je li zdravije pojesti jaje ili njime pogoditi Jadranku u glavu?

Joj kako je bilo dobro živjeti u srednjem vijeku. Nije bilo medija, pa nismo morali čitati o znanstvenim istraživanjima iz jednostavnog razloga jer nije bilo znanosti. A danas oni znanstveno istražuju je li bolje piti majčino mlijeko kada majka smrdi po znoju ili kada je čista. Je li bolje piti vodu iz ruke ili iz čaše? Je li veća mogućnost začeća kada se seksamo na sobnoj temperaturi ili na Zrću pod zvizdanom? Je li Hrvat došao iz Iraka ili Irana i je li zbog njihovog korijena riječi ima rak ranu da tako dugo nema svoje države? Je li vožnja Ferrarijem sigurnija ako je volan na lijevoj ili na desnoj strani? Je li zdravije pojesti jaje ili njime pogoditi Jadranku u glavu? Jesu li crvi za ješku učinkoviti ako su djetinjstvo proveli u masovnoj grobnici ustaša ili partizana? Ma ja bi im zabranio sva ta znanstvena istraživanja i podijelio novac koji troše za te pizdarije raznim spalionicama da im potpale te znanstvene gluposti.


Krumpirina

U španjolskom gradiću Bunolu održano je tradicionalno gađanje rajčicama, festival Tomatina. U bitki je sudjelovalo gotovo 40.000 ljudi, a iskorišteno je više od stotinu tona rajčica. Ovo bi mi trebali preslikati u Hrvatskoj. Ionako mi nismo u stanju nikakve poljoprivredne proizvode plasirati na tržište, pogotovo ne po cijene po kojoj vrijede, pa se oni i ovako i onako bacaju. Tako bi se u Neretvi mogli gađati mandarinama i lubenicama (to bi zasigurno popratili svi svjetski mediji, jer bi bilo i mrtvih), na Korčuli pošipom i rukatcem, u Lici krumpirima, a Slavonija bi kao kraljica tog festivala imala pravi spektakl: gađanje pšenicom, kukuruzom, tikvama, kruškama – ustvari čime ne - tamo seljak, poznato je, ne uspije proizvest ništa što je u skladu s tržišnim kretanjima.

Mrtvac provalio milijarderu u Mercedes

Ruski milijarder Aleksandar Zaribko (49) naglo je skrenuo bez žmigavca u svom Mercedesu, oborio i na mjestu usmrtio mladog motociklistu. Ruska policija reagirala je tako što nije pokrenula nikakvu istragu. No postoje neke naznake da bi nadaleko pošteni ruski sud mogao reagirati. Posmrtno će kaznit mladog motociklistu, jer je prilikom odlaska na nebeske pašnjake završio kroz šoferšajbu u unutrašnjost Mercedesa što je super poštenim ruskim pravom okarakterizirano kao provala u privatnu imovinu. Očekuje se da bi mladić zbog težine počinjenog djela posmrtno mogao dobiti i do 5 godina zatvora. No za odsluženje kazne, bit će potreban nekakvi medij.

Nedjeljom revolucije ne rade

Milijuni Talijana uključili su se u štrajk kojim izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog novih vladinih mjera štednje, odnosno zakona koji poslodavcima olakšava otpuštanje radnika. Zbog štrajka su otkazani letovi, stat će vlakovi i autobusi, a većina državnih i lokalnih ureda ne radi. Sreća Božja po Berlusconija da je ovaj vikend počelo talijansko nogometno prvenstvo, pa će se građani malo smiriti. Davno je Umberto Ecco rek'o da u nedjelju nisu moguće revolucije, jer je tad na rasporedu nogomet. Baš je dobro neracionalno razmišljat i zamarat se glupostima. Ionako se ništa neće promijeniti – para na paru, uš na fukaru!


Tko na tvrdoj Palestini svoju povist piše...

SAD su službeno zatražile od Palestinske samouprave odustajanje od plana prema kojem bi Palestinci tražili priznanje nezavisnosti države u UN-u. A samo prije nekoliko mjeseci, SAD i Rusija su im dali zeleno svjetlo. U međuvremenu, strašniji lobi i od Goebbelsove propagande natjerao je svijet da shvati kako Palestinci zaslužuju rakete, a ne državu. Tko na tvrdoj Palestini svoju povist piše, njemu ni SAD ne more prošlost da izbriše...


Traže se skupljači bomba po otocima

Amerikanci su se toliko naljutili na slovensku blokadu hrvatskih pregovora s NATO-om i EU da su Borutu Pahoru poručili da ne radi gluposti inače će "osjetiti gnjev Washingtona". Jenkijima je bilo toliko stalo da Hrvatska što prije uđe u NATO, kako bi mogli ustostručiti izbacivanje neupotrebljenih bombi na hrvatske teritorijalne vode i otoke. Sada znamo pravi cilj ulaska Hrvatske u NATO. Ne to nisu naši neustrašivi vojnici, nego glumnjenje nekakvog recycle bina za njihove bojne glave. Još do malo, pa će hrvatski siromasi, umjesto plastičnih boca, skupljati NATO bombe i nositi ih u Konzum za naknadu od CBU 87 lipa.



Post je objavljen 16.09.2011. u 11:05 sati.