Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Dan „d“

Euforija je na vrhuncu. „Večeras u Zagrebu Kraljevsko klub“, „Realov 'Specijal one' protiv našeg 'Psiha'“, „Sve će biti OK dok ne krene 'Realov' žrvanj“, „Formula za 'Dinamo' kontra 'Reala': Kruno prekriži se i moli…“

I da se kojim slučajem, tko zna otkuda, nije pojavila bivša blagajnica HDZ-a s 'plodovima' iz svog vrta u obliku uplatnica kojima su isplaćivane milijunske svote iz 'crnih' (zamislite nije 'crvenih') fondova svima onima koji su se bili spremni 'upregnuti' u predizborna kola stranke 'opasnih namjera', (nije moja, već pokojnog I.R.) osim spomenutih naslova u našim dnevnim tiskovinama i na elektronskim medijima ne bi bilo ničega.

Jer u Lijepoj našoj, osim ova dva velika događaja, nogomet i kriminal vladajuće stranke, ne događa se ništa što bi moglo zainteresirati 'zadovoljan' puk (nije moja već J.K.). Nema krize, pače iz nje smo izašli (opet J.K). Zahvaljujući lijepom vremenu turizam nam je dosegao nebeske visine, likvidnost gospodarskih subjekata je 'perfektna', trend izvoza 'vrtoglavo' raste. Uvozimo radnu snagu jer među domaćim trudbenicima nema nezaposlenih.

Plaće su nam tolike da neki razmišljaju svoje kredite vratiti odjednom (na žalost banaka koje će time izgubiti zaradu), umirovljenici zahvaljujući visokim mirovinama 'bablje ljeto' provode u hotelima s pet zvjezdica, porastao nam broj prvačića koji 'vedro i poletno' započinju svoje naukovanje kako bi kad odrastu i oni uživali u 'medu i mlijeku' što nam ga serviraju naši političari raznih boja.
Čujem da je danas otvoreni 'Zagrebački (vele)sajam', 'najveći' do sada ne samo u regiji nego i u Sammiru, oprostite Svemiru.

Imajući u vidu sve gore navedeno, vlasnik, glavni urednik i PiaR „Jutarnjeg lista“ našao je shodnim na prvu stranicu današnjeg broja nalijepiti cjenovnik 'nogometnih grla' jednog i drugog kluba kako bi se naš puk mogao informirati koliko na 'nogometnom sajmu' vrijedi pojedini primjerak. I eventualno uspoređivati svoja godišnja primanja s njihovim vrijednostima.

Kao što se moglo i očekivati, 'domaća grla' su znatno jeftinija od 'gostujućih'. Dok se kod domaćih cijene po 'grlu' kreću od 250.000 € za autohtono 'grlo' iz Hrvatske do 8 miliona € za brazilsko/hrvatsku 'pasminu', dotle se cijene u gostujućem 'stadu' kreću od tričavih 1 milion € za njihovo domaće 'grlo' pa do bajkovitih 90 miliona € za portugalsku 'pasminu'.

Kad se zbroji ukupna vrijednost pojedinog 'stada' ispada da je vrijednost gostujućeg više nego deset puta veća.
Da li to znači da će i rezultat nakon devedeset minuta 'prezentacije' na 'dinamovom sajmištu' biti u jednakom omjeru? Recimo 10:1 za gostujuće?
U nadi da to ipak neće biti tako, parafraziram jedan od naslova s početka teksta:
„Narode nogometni, prekriži se i moli…“


Post je objavljen 14.09.2011. u 16:02 sati.