Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Održani 7. "Susreti na rijeci Lonji"


U Osekovu je u organizaciji Športsko- ribolovne udruge "Štuka" sedmu godinu zaredom održana kulturno- športska manifestacija "Susreti na rijeci Lonji".
http://www.popovaca.hr/images/stories/novosti-2011/08/22_8/7-susreti-na-lonji-7.jpg

Događaj je obilježila odlična posjećenost te značajno obogaćen program koji je krenuo 3. Memorijalnim natjecanjem ribiča "Vladimir Matas". Posjetitelji su imali priliku sudjelovati i u , natjecanju u spravljanju fiš- paprikaša kao i, posebno atraktivnom takmičenju u starim sportovima- skakanju u vrećema te povlačenju užeta. Pored izložbe domaćih sireva i meda te rukotvorina Radionice "Narodno tkivo i vezivo", ponuda je tradicionalno uključivala i mogućnost jahanja arpaskih konja iz Volodera.
"Nakon sedam godina potvrđeno je da je ideja o pokretanju jedne ovakve manifestacije bila odlična. Njezin je cilj upravo opušteno druženje posjetitelja u prirodi, uz samu rijeku"- istaknuo je Vladimir Vuksan, voditelj športskih ekipa Udruge "Štuka". Zadovoljstvo posjećenošću manifestacije te dobrom suradnjom svih mjesnih udruga izrazio je predsjednik Mjesnog odbora Osekovo Roman Rosavec.
"Naša je županija danas među vodećima u kontinentalnoj Hrvatskoj po broju noćenja što govori da se gosti koji dolaze ovdje sve više zadržavaju i da im je pružena kvalitetna turistička ponuda. Svake godine do sada sufinancirali smo bespovratno turističke projekte, a što ćemo učiniti i krajem ove godine. U posljednjih šest godina uložili smo preko 12 milijuna kuna u razvoj turizma na području Županije, od čega je 7,5 milijuna kuna bespovratnih potpora za nešto više od 150 turističkih projekata"- naglasila je, među ostalim, županica Marina Lovrić Merzel koja je manifestaciju proglasila otvorenom.
Po prvi put u okviru "Susreta na rijeci Lonji" održana je i likovna kolonija, kao i biciklijada koju je obilježio odličan odaziv sudionika među kojima su bili i općinski načelnik Josip Mišković te dožupan Andrija Rudić.
"U prvoj biciklijadi u sklopu ove manifestacije sudjelovalo je gotovo 40 biciklista što smatramo izuzetnim za prvi put. Posebno nam je drago da su našu inicijativu podržali i biciklisti iz Siska te Daruvara"- naglasio je Mario Ganić, predsjednik Savjeta mladih koji se zajedno s članovima ostalih općinskih udruga mladih uključio u pripremu biciklijade.
"Kada je riječ o razvoju turističke djelatnosti na ovom području, u ovom trenutku najvećim problemom smatram nedostatak smještajnih kapaciteta i ugostiteljske ponude. Nadam se da će sav trud kojeg ulažemo u razvoj turizma uskoro dati rezultate i da će vrlo brzo nikuti privatne inicijative koje će biti spremne prihvatiti posjetitelje i osigurati da njihov boravak na našem području bude ispunjen različitim sadržajima"- kazao je općinski načelnik Josip Mišković te čestitao organizatorima što iz godine u godinu uspijevaju program manifestacije učiniti sve bogatijim.
Za kulturno- umjetnički dio programa 7. "Susreta na rijeci Lonji" po tradiciji su bili zaduženi članovi KUD-ova iz Osekova i Strušca.


Post je objavljen 24.08.2011. u 13:15 sati.