Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whiteboysorebic

Marketing

Nastavlja se rat za nogometni jug: stiglo priopćenje

Prije neki dan najavljen je početak natjecanja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi – jug, i to u podskupini 'C', u kojoj bi igralo pet klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije (Gusar Komin, Slaven Gruda, Župa dubrovačka, Croatia Gabrili i Metković). S druge strane održan je ždrijeb i napravljen raspored Prve županijske nogometne lige u kojoj je tih istih pet klubova sa još njih sedam.

Kad se zna sastav podskupine 'C' Četvrte HNL – jug jasno je kako su u njoj klubovi, koji su na strani Pera Vićana, a koji su na izborima krajem prošle godine podržavali izbor Vlatka Markovića za predsjednika HNS-a, a ne Igora Štimca. Marković je tu bitku dobio, i dalje je predsjednik HNS-a, ali u najjužnijoj hrvatskoj županiji došlo je do promjene. Izbore je dobio Tomislav Jurjević, kojeg je, kao i novoizabrani Izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije potom suspendirao Hrvatski nogometni savez.

Suspendirano vodstvo Županijskog nogometnog saveza danas se oglasilo priopćenjem.

- Pokušat ćemo cjelokupnoj javnosti do kraja razjasniti sve nejasnoće vezane za uvođenje povjerenika i početak natjecanja u županijskim ligama – piše u priopćenju u kojem dalje stoji: 'Hrvatski nogometni savez (HNS) je 5. srpnja 2011. pokušao održati sjednicu Izvršnog odbora, međutim budući da je za održavanje te sjednice potreban kvorum od 9 članova, a imali su samo 8 članova sa pravom glasa, odluke sa te sjednice su ništavne, o čemu su već izvješteni svi mediji, koji su odmah i reagirali prema gosp. Srebriću, čije se očitovanje iščekuje. Naime, 9 glas je bio glas Pera Vićana koji po Statutu HNS-a, Statutu ŽNS-a, Zakonu o športu, te Zakonu o udrugama ne može biti član Izvršnog odbora jer se protiv njega vodi kazneni postupak. Međutim, da je i postojao potrebni kvorum još jednom naglašavamo da su odluke nevažeće jer u njihovom donošenju sudjeluje osoba protiv koje se vodi kazneni postupak. Na toj sjednici je protuzakonito i nestatutarno, bez ikakve prethodne Statutom propisane procedure suspendiran "Nogometni savez Dubrovačko-neretvanske županije". Potražili smo u Registru udruga da li pod tim nazivom postoji registrirana ikakva Udruga i dobili odgovor da NE POSTOJI.

Osim suspenzije nepostojećoj udruzi donesena je i odluka o uvođenju povjerenika za vođenje svih poslova u toj nepostojećoj udruzi. Zakon o športu, Zakon o udrugama, Statut HNS-a, Statut ŽNS-a ne poznaje termin povjerenika. To bi bilo isto kao da Županijski nogometni savez suspendira neki klub koji je član Saveza i uvede nekoga da upravlja i vodi sve poslove toga kluba tj. udruge. Takvo što je i moralno i zakonski neprihvatljivo o čemu imamo i potvrde Varaždinskog i Dubrovačkog ureda državne uprave!!!

Budući da ti "povjerenici" dovode u zabludu klubove članove Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog, te suce i delegate ŽNS DN, svakodnevno ih nazivajući, upućujući im raznorazne prijeteće poruke, pozive za nastupanje u nekim njihovim ligama, kao članovi Izvršnog odbora sukladno svojim ovlastima i disciplinskom pravilniku te Statutu na našoj zadnjoj sjednici donijeli smo odluku o pokretanju postupka o njihovoj SUSPENZIJI. Na istoj sjednici smo također u skladu sa Statutom donijeli odluku o početku natjecanja 1. i 2. Županijske nogometne lige, te seniorskih i veteranskih malonogometnih liga. Prva županijska nogometna liga bit će sastavljena od slijedećih 12 klubova: NK Croatia, NK Orebić, NK Grk, HNK Dubrovnik 1919, NK Hajduk 1932, ONK Metković, NK Slaven, NK Župa dubrovačka, NK Gusar, NK Jadran Smokvica, NK Maestral, NK Omladinac. U Drugoj županijskoj nogometnoj ligi nastupaju: NK Iskra, NK Rat, NK Faraon, NK Žrnovo, NK SOŠK, NK Putniković, NK Enkel. Obje lige počinju 25. rujna. Natjecanja mlađih uzrasta počinju u listopadu. Cjelokupni raspored bit će objavljen u nedjelju 11. rujna.

Na zahtjev Plenuma klubova, a u skladu sa Statutom ŽNS DN donesena je i odluka da se klubovima koji se ne pojave na zakazanim utakmicama prvo izriče suspenzija, a onda ih se isključuje iz članstva Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog. U slučaju isključenja ti klubovi ostaju bez matičnog saveza i ne mogu nastupati u niti jednom natjecanju niti HNS-a, niti ŽNS-a.

Na kraju, zahvaljujemo županijskim ligašima na pozivu na Plenum klubova, te im zahvaljujemo na još jednom ukazanom povjerenju za upravljanje Savezom u ovim turbulentnim vremenima – stoji u dopisu Izvršni odbor ŽNS Dubrovačko-neretvanske županije.

POSLJEDNJA VIJEST

Početak natjecanja u podskupini 'C' Četvrte hrvatske nogometne lige – jug, koja je trebala početi u nedjelju, 11 rujna, odgođen je za sedam dana. Tu je odluku je potpisao Branko Bebić, povjerenik kojeg je imenovao HNS.

Post je objavljen 12.09.2011. u 18:46 sati.