Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Otvoren asfaltirani put u hrvatskom povratničkom naselju Bukovica


Izaslanik predsjednika HDZBiH dr. Dragana Čovića i savjetnica ministra za izbjeglice i raseljena lica RS Davora Čordaša, Marija Rapo i predsjednik Udruženja Bukovčana, Ivica Matošević, presijecanjem vrpce otvorili su asfaltiranu dionicu puta na pravcu Jablan – Bukovica u hrvatskom povratničkom naselju u općini Laktaši.

Za pomoć povratnicima u općini Laktaši, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS je ove godine izdvojilo ukupno 142.000 KM. Iz Razvojnog programa RS, za rekonstrukciju i asfaltiranje dijela puta u Bukovici i prilazne saobraćajnice u naselju Veliko Blaško izdvojeno je 92.000 KM, a za sanaciju i asfaltiranje puta i parkinga prema groblju Sveti Ivo u naselju Bešlanica iz ovogodišnjeg proračuna je utrošeno 50.000 KM.

Svečanosti u Bukovici pridružio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je najavio pomoć povratnicima i istakao da je imperativ Hrvatske i grada Zagreba da se što više Hrvata vrati na svoja ognjišta. Među brojnim gostima bili su i načelnici općina Laktaši i Okučani.

U prisustvu velikog broja gostiju i hrvatskih povratnika, svetu misu u Bukovici služio je pomoćni biskup banjalučki fra Marko Semren.


Post je objavljen 23.08.2011. u 16:51 sati.