,nepoznatizagreb.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

"Donauraum - Donautraum"Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Ova zgodna igra riječi iz naslova ("Donauraum" - dunavski prostor, "Donautraum" - dunavski san) je naslov austrijsko-hrvatskog izložbenog projekta koji je rezultat suradnje između bečke galerije Bäckerstrasse4 i Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Prema popratnom materijalu ta suradnja je inicirana od strane Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu, projekt prvenstveno želi ostvariti i potaknuti razvoj interkulturalnog dijaloga između Austrije i Hrvatske. Izložba istražuje pitanja stambenih prostora i urbaniteta u Srednjoj Europi.
Autori su Tonka Maleković i Elvis Krstulović iz Hrvatske te Judith Saupper iz Austrije, a izložbu možete besplatno pogledati radnim danom od 11-19 sati, a vikendom od 10-14 sati u prostoru Hrvatskog društva likovnih umjetnika ("Džamiji").

Toliko o službenim informacijama o izložbi (pogledajte i ovaj LINK), što se onih osobnih, mojih, tiče - izložba je zanimljiva, a moji osobni favoriti su skulpture/makete austrijanke Judith Saupperkoje, prema naslovu jedne od njih, prikazuju kuću (kuće) njezinih snova. Na prvi pogled sve to izgleda vrlo kaotično, kao prikaz neke oronule zgrade iz 70-tih ili pak favele iz tkoznakojeg južnoameričkog grada, no konačni dojam (barem moj) je puno više na strani simpatije nego odbojnosti. Gledajući njene radove poželio sam se smanjiti na njihovu veličinu i prošetati tim prostorima!

Eto, tko voli nek izvoli, svratite ako vas put nanese (i ne zaboravite, besplatno je), a ovdje vam donosim nekoliko fotki sa izložbe kao aperitiv!Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Post je objavljen 11.09.2011. u 12:30 sati.