Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trollotape

Marketing

Dobro jutro podanici. Danas cu se okusat u pisanju price. Znam da vi necete uzivat citajuci je ali znajte da ja jos manje uzivam pisajuci je.
Nathglothova ostrica - dio prvi

Nasa prica pocinje u malom selu Blackgate. Evo pocela je. Sada se prica seli u dvorac Misty Rodent u kojemu vlada mocni kralj imena Queen. Dvorac Misty Rodent je velika gradjevina srebrne boje, na vrhu dvorca leluja se zastava kralja Queena, srebrna pozadina sa znakom zlatnog stakora u sredini. Inace u vezi toga dvorca nista ne bi bilo zanimljivo jer stanovnici sela koje je okruzivalo dvorac vodili su jednostavne, farmerske zivote. Najvise vremena su provodili uzgajajuci zito i stakore, omiljena hrana njihovog mocnog kralja. Ali danas se dogadjalo nesto posebno, nesto sto se u regiji Rich Table nije dogadjalo cesto, kralj Queen pozvao je vitezove cijele regije kako bi ih poslao na zadatak. Kralj je jako volio magicne predmete, u jednoj od mnogobrojnih knjiga procitao je o jednom takvom predmetu... Nathglothova ostrica. Ako je vjerovati knjizi koju je procitao taj predmet je jedan od najmocnijih predmeta u nasoj dimenziji, njegova ostrica moze rezati dijamant kao da je nacinjen od maslaca, njegova drska oblozena je kristalima koji zrace mocnom magicnom energijom. Onaj koji ostricu primi u ruke dobiva neogranicenu moc, postaje jedno od najmocnijih bica nase dimenzije. Kralj gladan te moci tako pozove sve vitezove na turnir, pobjednik tog turnira imat ce cast okupiti grupu pustolova i krenuti kralju nabaviti njegovu ostricu.

Iako je od turnira bilo jos 10 sati u dvorcu Misty Rodent tog jutra se okupilo stotinjak vitezova. Svi oni ponjeli su svoje najbolje oklope i najbolja oruzja, spremni za svoj izazov cekali su. U tom sjaju i buci koju je stvarao metal jedan vitez se isticao. Nije bio gradjen poput ostalih, niti je imao sjajni oklop, a najmanje od svega je imao mocno oruzje. Taj vitez zvao se Wolf Winter II. Sin lorda Wolfa Wintera I., gospodara sela Blackgate. Mnoge price su se pricale o tom selu diljem regije, nijedna od tih prica nije bila pozitivna naravno.

Po jednoj od tih prica, najvjerodostojnijoj, u selu Blackgate nije postojao niti jedan sposobni stanovnik, selo je propadalo jer seljani nisu radili nista osim svakodnevnog i cijelodnevnog opijanja u seoskoj birtiji. Zapravo radili su to dok jedan od seljana slucajno nije zapalio birtiju dok je u napadu pijanstva poceo tucu. Nakon tog incidenta seljani su samo lezali u svojim kolibama i smisljali kako bi se napili. Nista drugaciji nije bio nas junak vitez Wolf, jedinu srecu pronalazio je u boci dobre Blackgateovske rakije. No nesto je drukcije u vezi Wolfa, on je odlucio dobiti nagradu koju kralj nudi i izgraditi birtiju ponovo. Ostali stanovnici sela Blackgate na to su samo odmahnuli rukom i rekli "Poginut ces" ali to nije slomilo Wolfov duh.

Tako je nas junak stajao u dvorcu i razgledao vitezove koji su se po mnogocemu razlikovali od njega. Bio je nizak sa pivskim stomakom, kosu i bradu nikada u zivotu nije podrezao, nije se volio prati stoga je jako, jako smrdio. Njegov oklop bio je hrdjav a na nekim djelovima uopce ga nije bilo. A njegovo oruzje, stap koji je pronasao na putu do dvorca, bilo je najbeskorisnije oruzje ikada. Cak ni to ne slomi Wolfov duh, nije ga bilo briga. Jedino na sto je Wolf mislio bila je birtija i boca rakije. Svaki vitez koje je prolazio pored Wolfa smijao se, upirao prstom u njega i pokretao lavinu smijanja diljem dvorca, no Wolf se smijao s njima pokusavajuci dati dojam mocnog i ludog brdskog ratnika. Naravno nije uspio zavarati hrabre i naputovane vitezove-pustolove.

Dok je vrijeme prolazilo jos je vitezova dolazilo. Sve dok se ne pojavi kralj Queen na svojemu balkonu. Vrata dvorca se zatvore a vetozovi utihnuse, svi osim Wolfa koji je zaspao i glasno hrkao. Kraljev carobnjak pogodi ga malom munjom i Wolf se probudi. Tek tada kralj pocne drzati svoj govor: "Okupili ste se ovdje kako bi mi donjeli Nathglothovu ostricu, a sebi vjecnu slavu i neograniceno bogatstvo. Onaj tko prodje sve moje izazove imat ce cast okupiti malu skupinu i krenuti u pustolovinu... Neka igre zapocnu!"


Moco

Post je objavljen 11.09.2011. u 10:17 sati.