Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mi-rastemo

Marketing

Prvi tjedan škole je iza nas :-)

Moj prvoškolarac je u ponedjeljak, 05.09. zavirio u novo veliko poglavlje svoga života, nitko ponosniji od mene.
Naravno sve je bilo spremno, torba kupljena još početkom 7. mjeseca i prije odlaska na more, knjige zamotane... Ipak njih smo prvi dan ostavili kod kuće, ponijeli smo samo pernicu, papuče i crtančicu iako nam ništa od toga nije trebalo, ali nema veze kako prvi dan krenuti u školu, a bez torbe. Stigli smo već pred školu u 7.45, a trebali smo u 8.15, uplašen, a neće priznat... a nije ni meni bilo svejedno.


U holu su nas dočekali ravnatelj, pedagogica, dvije učiteljice i kontakt policajac. Svi su nam se kratko i jasno obratili, puni dobrodošlice. Tada je svaka učiteljica prozivala svoj razred, oni su stajali po dvoje jedan iza drugoga pa za njima u učionice. Moj miško je u 1.B, ima ih 11 curica i 11 dečkića, savršeno. Problemčić je što on baš nikoga ne zna, jer smo ga upisali u školi blizu naše kuće koju gradimo, da jednog dana ne mora mijenjati školu.
Uglavnom, dok je njegova učiteljica Maja prozivala sva sam načulila uši da ga pogurnem na vrijeme i kažem da je sada on na redu. Ma sutra malo, dok sam ja skužila naše prezime, on je već bio na pola puta do nje, veliko moje.
Nakon dječice u razred smo stigli i mi roditelji. Učiteljica im je pripremila na stolovima raspored sati i bedževe s imenom, imali su zadatak pronaći svoj bedž i sjesti na pravo mjesto, naravno da je taj zadačić Fran bez problema svladao. Iako, iskreno par curičkica je bilo toliko uplašeno da nisu uspjele pronaći svoja mjesta bez pomoći.


Mi smo čuli još osnovne informacije, upoznali nastavnicu engleskog, časnu sestru koja će im predavati vjeronauk i učiteljicu iz produženog boravka, a klinci su dobili poklone od HAK-a



Tada smo mi roditelji otišli, i ostavili klince prvi dan u njihovim školskim klupama. Vratili smo se u 10.30 i željno iščekivali, zanimali su me prvi dojmovi. Moj veliki je bio odmah prvi pored učiteljice.


Uslikali smo se u holu i pored slike koju je nacrtao kad smo bili na upisima


Pa još jedna ispred škole, ali ovaj puta svelikim osmjehom. Prvi dan je prošao fenomenalno, Fran je rekao da mu je učiteljica jako fora, zabavljali su se, fotkali i igrali.


Jasno, morali smo proslaviti i počastiti se za ovako uspješan početak, a to sam napravili u obližnjem McDrive-u.


I ostatak tjedan je prošao jednako optimistično i poletno. Iako su od utorka zaredale zadaće, ali smo to sve s lakoćom svladali. Odmah od utorka je ostajao na produženom boravku, gdje dobiju kuhani ručak i teoretski riješe zadaću iako se to nije još nijedan dan desilo, ali vidjet ćemo kako će sve funkcionirati kad se uhoda.
U četvrtak je čak bio ljut na mene jer sam poslala tatu prerano po njega. Ja mislila da ne bude dijete odmah prvi tjedan sve do 15, 15.30 dolazili smo po njega i prije 14.00, ali to je bilo vrijeme kad taman kreću crtiću rofl Ništa, u petak smo prvi otišli po Ivora u vrtić, a po Frana stigli tek u 15.20, to mu je bilo po volji... sretan

Post je objavljen 10.09.2011. u 16:30 sati.