Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toystory

Marketing

Igračke Za Dvorište i Tjelovježbu

Sigurno ste kao dijete jedva čekali da izađete u dvorište, ispred zgrade ili igralište kako bi isprobali vašu novu trokolicu, romobil, rošule, role, loptu, ali postojale su još neke, sada vec pomalo zaboravljene igračke s kojima ste u društvu ili bez njega provodili sate i sate dobre zabave i usput stvarali kondiciju te zdravljem sprecavali vrtičke ili skolske viroze. Razmislite samo koliko je tada bilo djece astmaša, a koliko ih danas ima kad im je vrijeme zapecaceno pred racunalom i televizorom.

Hulahop
Postojao je bar jedan rodjendan u vašem zivotu kada ste dobili ovaj plasticni kolut. Najobičniji cijevasti kolut u kojeg uvucete svoje tijelo.Kolut pokusate ga zavrtjeti oko svog struka. U vecini slucajeva igračka je bila namjenjena curicama pa su se nadmetale koja ce vise puta zavrtjeti bokovima i kolutom.

Laštik/Gumi Gumi
Ovo spada u homemade igračke, ali i u danasnje vrijeme moze ga se pronaci i kupiti u ducanu (Muller) za bijednih 7 kn. Uzmete 2-3 metra lastika, zavezete krajeve i dobijete igračku koja vam je osvjezila bezbroj velikih odmora u stresnoj osnovnoj skoli. Ne sjecam se previse naziva igara (podsjetite me),ali se sjecam igre zaplitanja lastika i provlačenja; Olimpijade, Titove parade... jedan,dva,tri...

Humpty Dumpty ili Hopper
Bio on u obliku lopte ili u obliku gumenog magarcica obozavali ste tu igračku. No nisu je obozavali vasi roditelji ako bi se usudili s njom zabaviti po kuci. Gumena lopta velicine pilates lopte ima dvije rucke. Zajasite loptu ,drzite rucke i skacete. Dosta opasno,ali nenadmasno zabavno.


Vijača

I dan danas jedna je od omiljenijih igračaka za dvoriste. Korisnici su vecinom curice osnovna skola. Danas se prodaju svakakve doradjene varijante, sa mucicama na krajevima rucki, sljokicama, winxicama...



Skakanje u Vreći
Dosta zeznut izum. Koliko god zabavan toliko i opasan, osobito ako je riječ o utrkivanju. Zbog nespretnih nogu zarobljenih u vreci moglo je doci do povreda glave, tako da bi svakako bi savjet ako zelite gledati trku za kisnih dana ulovite puževe, postavite ih na dno zida i oznacite olovkom cilj, pa gledajte koji ce prije stici do vrha.

Školica
Kredom nacrtate oblik i po brojevima bacate kamencic. Ako pogodite polje skacete po pravilima. Igra je bila zabavna, jednostavna i danas pomalo zaboravljena.

Frizbi
Svemoguca igracka, za plazu,dovrište,more,bazen. Vrlo jeftin, a toliko zabavan za sve uzraste i spolove. Koristi se i za dresure pasa.

Twister
Iako imate gotovu varijantu u ducanu, igru mozete i nacrtati na podu akril bojama. Prevrtanje i izvijanje tijela moze biti zabavno i za mladje i starije drustvo koje se zeli dobro zabaviti, pogotovo ako popije koju casicu vise.

Sjetite me jos nekih igracaka koje su nam uveseljavale dane nakon „kucnog reda“.
Hvala na svim preuzetim slikama.


Post je objavljen 09.09.2011. u 22:22 sati.